Risc de război între Rusia şi NATO? Moscova pare să creadă că suntem tot mai aproape

Se va ajunge la o confruntare sau chiar un război între Rusia şi NATO? Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, crede că riscul este tot mai mare.

Riscurile unei ciocniri militare directe între Alianţa Nord Atlantică şi Rusia sunt în creştere, a spus Zaharova miercuri, 6 decembrie.

Toată discuţia a plecat de la livrarea avioanelor de luptă F-16 pentru Ucraina de către aliaţii din NATO. Maria Zaharova a subliniat clar că aceste aeronave predate de NATO Kievului vor fi o țintă legitimă pentru distrugere.

„După cum înțelegem, (NATO) duce un război hibrid împotriva țării noastre sub sloganul salvării Ucrainei”, a afirmat Maria Zaharova, citată de agenţia de presă Baha.

Occidentul vrea o coaliţie globală anti-Rusia. Se încearcă atragerea partenerilor Moscovei

Mai mult, sub numele păcii, Occidentul ar încerca să formeze o coaliţie globală împotriva Rusiei. Zaharova afirmă că eforturile ţărilor occidentale de a promova formula de pace nu reprezintă decât un efort pentru formarea unei „coaliţii antiruseşti”.

Iar în această coaliţie, se încearcă atragerea „partenerilor noștri din țările din Sudul Global”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Maria Zaharova a criticat şi formula de pace propusă în 2022 de către Volodimir Zelenski. Aceasta nu ar reprezenta decât „un set de ultimatumuri inacceptabile pentru Rusia”.

Apel către liderii NATO: Ascultaţi vocea propriului public

Mai mult, Occidentul începe să înţeleagă ce se întâmplă cu banii care se pompează în Ucraina şi mai ales modul în care sunt folosite aceste fonduri.

Aliaţii Kievului „devin din ce în ce mai îngrijorați în legătură cu miliardele de dolari” pe care le trimit Ucrainei, afirmă Zaharova.

În final, ea face un apel, care mai mult ca sigur nu va avea ecou, către liderii ţărilor din NATO. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe cere ţărilor NATO să facă afaceri acasă la ele şi să asculte de dorinţa propriilor popoare, care nu ar mai dori sprijinirea Ucrainei.

„Rusia face încă o dată apel la conducerea țărilor NATO ca, în loc de pomparea nechibzuită și iresponsabilă de arme către regimul neonazist al lui Zelenski, să facă afaceri acasă și să asculte vocea propriului public”, se mai arată în mesajul Mariei Zaharova.