Rusia nu dorește ca Ucraina să adere la NATO: Este o linie roșie

În declarațiile făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, acesta spunea că summit-ul de la Geneva, acolo unde cei doi președinți s-au întâlnit pentru discuții, a fost unul pozitiv în general.

Acesta a mai spus că Moscova este atentă la ceea ce se întâmplă cu Ucraina, în contezul dorinței țării de a adera la NATO, subliniind că acest eveniment este ”o linie roșie”.

„Este un lucru pe care îl urmărim foarte atent şi este într-adevăr o linie roşie pentru noi – în ceea ce priveşte perspectiva aderării Ucrainei la NATO”, a declarat Peskov.

Președintele Ucrainei dorește un răspuns clar

Luni, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că dorește un răspuns clar din partea președintelui Statelor Unite ale Americii cu privire la aderarea Ucrainei în NATO. El spune că dorește un răspuns clar, ”da” sau ”nu”.

Cu toate acestea, președintele american a precizat că Ucraina mai are de lucrat la capitolul corupție dacă dorește să facă parte din Alianță.

„Ei trebuie să lupte în continuare împotriva corupţiei”, a declarat liderul de la Casa Albă la finalul summitului NATO.

Biden a subliniat că până când Ucraina va rezolva problema corupției, Alianața va avea grijă ca țara să poată rezista împotriva ataurilor Rusiei, ”pentru a-și menține securitatea fizică”.

Putin susține că 50% din populația Ucrainei nu dorește să facă parte din NATO

Într-un interviu acordat pentru o televiziune americană, Vladimir Putin a declarat că cel puțin 50% din populația Ucrainei nu dorește să facă parte din Alianță.

„Aceştia sunt oameni deştepţi. Vorbesc fără nici o ironie. Nu pentru că alţii sunt proşti, ci pentru că ei înţeleg că nu vor să fie în prima linie, nu vor să fie monedă de schimb şi carne de tun”, a continuat şeful statului rus, fără să precizeze sursa datelor citate.

Sursă foto: Dreamstime