Şebekino, un oraş din regiunea rusă Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, este vizat de mai multe ore de „lovituri neîntrerupte”, care au provocat rănirea a opt persoane, a indicat joi guvernatorul local, Viaceslav Gladkov, transmite AFP.

Rusia acuză Ucraina de noi atacuri în regiunea Belgorod

„Este o dimineaţă rea în regiunea Belgorod”, se plânge guvernatorul pe Telegram. „Şebekino este atacat neîntrerupt” cu lansatoare de rachete, precizează el.

Guvernatorul acuză forţe ucrainene de bombardarea „centrului şi periferiilor” oraşului Şebekino.

„Opt persoane au fost rănite. Nu sunt morţi”, anunţă el.

Guvernatorul anunţa într-un bilanţ iniţial cinci răniţi – inclusiv un poliţist.

„Bineînţeles, viaţa civililor, a populaţiei este ameninţată. Înainte de toate la Şebekino, (dar) şi în sate vecine”, denunţă Viaceslav Gladkov.

El spunea că evacuări urmează să fie organizate imediat ce „situaţia se va calma”.

„Administraţia districtelor şi oraşelor se ocupă de evacuarea oamenilor. Însă nu o putem face sub bombardamente”, a subliniat el.

Guvernatorul local anunţă că „inamicul nu a pătruns pe teritoriul regiunii Belgorod”, dar că „sunt în curs atacuri în masă”. El dezminte, astfel, informaţii difuzate joi pe anumite canale pe Telegram potrivt cărora forţe ucrainene ar fi realizat o presupusă „înaintare” în regiunea Belgorod.

„Situaţia la Şebekino este dificilă în acest moment, au loc atacuri, auzim zgomotul confruntărilor. Forţele armate ruse îşi fac treaba, dar nu există nicio înaintare a forţelor ucrainene”, dă asigurări, la rândul său, o celulă înfiinţată în regiune de către autorităţile ruse.

Oficialii ruși au acuzat partea ucraineană de mai multe atacuri

Anterior, oficiali ruşi anunțau că o dronă ucraineană a provocat un incendiu la o rafinărie de petrol din sudul Rusiei şi bombardamente au vizat un oraş rusesc aproape de graniţă pentru a treia oară într-o săptămână, distrugând clădiri şi incendiind vehicule.

La o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina că a trimis drone să atace clădiri din Moscova, guvernatorul regiunii Krasnodar din Rusia a spus că o dronă a fost cauza probabilă a unui incendiu izbucnit la rafinăria Afipski.

Atacurile din interiorul Rusiei au loc în timp ce Ucraina pregăteşte contraofensiva pentru a alunga forţele ruse din teritoriul ocupat de când Moscova a lansat invazia pe scară largă în Ucraina în februarie 2022.

O lovitură de artilerie ucraineană a rănit cel puţin o persoană în oraşul Şebekino din Rusia, la aproximativ 7 km nord de graniţa cu regiunea Harkiv a Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe aplicaţia de mesagerie Telegram.