Legiunea „Libertatea Rusiei” are un număr crescut de oameni care doresc să se alăture cauzei lor

Marți, un membru al Legiunii „Libertatea Rusiei”, care poartă numele de „Caesar”, a declarat că grupul de partizani ruși angajați în atacuri împotriva forțelor Kremlinului pe teritoriul ucrainean posedă un număr semnificativ de persoane dornice să se alăture cauzei lor.

Potrivit lui „Caesar”, aceștia au „mii” de recruți dispuși și sunt hotărâți să persiste în atacurile lor împotriva Rusiei până când vor aduna o forță substanțială capabilă să lanseze o ofensivă asupra Moscovei.

„Avem capacități serioase. Avem mortiere, vehicule blindate, Stingers (n.r. – sistem portabil de apărare aeriană), sisteme portabile antitanc și o unitate de recunoaștere fără pilot de mare eficiență”, a precizat Caesar, potrivit publicației The Times.

Potrivit declarației sale, Legiunea „Libertatea Rusiei” este formată în prezent din aproximativ 500-1.000 de luptători, cu intenția de a-și mări rândurile prin creșterea participării voluntarilor. „Caesar” a subliniat că obiectivul inițial al voluntarilor este de a securiza o porțiune semnificativă din teritoriul Rusiei, care ar urma să servească în cele din urmă drept rampă de lansare pentru o ofensivă asupra Moscovei. Potrivit planului strategic al voluntarilor, acest efort este denumit „campania de la Kremlin”.

Toți membrii Legiunii „Libertatea Rusiei” sunt cetățeni ruși

Sursa anterior citată arată că bărbatul numit „Caesar” spune că toți cei care fac parte din această legiune au cetățenie rusă.

„Nu suntem criminali și nu suntem o companie militară privată precum Wagner. Cu toții suntem cetățeni ai Federației Ruse. Unii dintre noi servim în Forțele Armate”, a precizat el.

A fost inițiată și o campanie de recrutare separată pentru piloții de drone

Pe lângă eforturile lor de răsturnare a regimului de la Kremlin, militanții ruși au inițiat o campanie de recrutare separată care vizează în mod special piloții de drone.

„Absolvenții cursului vor avea oportunitatea de a-și exersa abilitățile”, a declarat marți un reprezentant al Legiunii „Libertatea Rusiei”.

Recentul asalt asupra teritoriului rusesc din regiunea Belgorod, desfășurat de milițiile antiguvernamentale aliate cu Ucraina, a marcat prima luptă continuă pe teritoriul rusesc de la începutul războiului. În plus, reprezintă prima incursiune armată în Rusia de la conflictele de frontieră dintre forțele sovietice și chineze din 1969.