A plecat de la subsolul unui bloc cu doi angajați.

Totul a început în anul 1997, într-un subsol de bloc, pe Kogalniceanu. Cristian Pandel, omul care acum deține una dintre cele mai importante agenții de turism din țară, a decis să renunțe la facultatea de Drept.

A investit 300 de dolari în prima sa agenție de turism și lipea cu aracet afișe și fluturași cu ofertele agenției. Fiind pasionat de excursiile montane și de alpinism, afaceristul nu a stat prea mult pe gânduri și a ales Sfinxul din Bucegi ca simbol al agenției.

În 2000 și-au mutat sediul și lucrurile au mers din ce în ce mai bine. Nu știa nimic despre turism, dar toate lucrurile le-a învățat chiar la locul de muncă. Toți banii pe care i-a obținut, i-a investit în afacere.

Cine este omul care i-a deschis viziunea asupra turismului?

L-a cunoscut într-o excursie în Grecia, iar, ulterior, i-a devenit naș. De atunci, Grecia a rămas marea sa dragoste. Locul său preferat a rămas Santorini, un loc splendid, pe care îl recomandă tuturor.

Pentru că în studenție și-a propus să facă bani și să se retragă în momentul în care va avea suficienți, Cristian Pandel l-a lăsat la conducere pe fratele său mai mic. Agenția ajunsese cel mai mare turoperator din România, iar afaceristul era complet captivat de muncă, motiv pentru care nu mai avea timp pentru el.

Totuși, nu a putut sta prea mult timp departe. După trei ani de stat pe tușă, Pandel a revenit la cârma afacerii.

Mută pe final de 2019

Cristian Pandel s-a asociat cu Grupul TUI TravelCenter. TUI Group va deschide în România zeci de agenții, care vor funcționa în paralel cu cele ale Christian Tour.

TUI TravelCenter va oferi cazări, transport (terestru și aerian), activități la destinație, pachete turistice, croaziere, tururi, vacanțe exotice și city break-uri. Va opera propriile zboruri charter către țări precum: Spania, Grecia, Turcia, Austria, Egipt, dar și Maldive, Thailanda, Mexic sau Republica Dominicană. Turiștii se vor putea caza în hoteluri aflate sub brandul TUI: TUI Blue, TUI Magic, RUI, YUI Suneo, Robinson, TUI Sensatori.

Vedeți toate detalii AICI!