Majoritatea celor care şi-au rezervat, în această perioadă, zboruri sau hoteluri în Paris, pleacă în interes de afaceri, în timp ce rezervările în scop turistic au scăzut aproape de zero în ultimele zile, în ciuda faptului că tur operatorii francezi au ieftinit pachetele turistice, în medie, cu 25%. 

Pentru a încuraja turiştii să revină în capitala Franţei, hotelierii au redus tarifele cu 50% în această perioadă, iar companiile aeriene acceptă modificări de perioadă sau de nume, indiferent cât de restrictive erau condiţiile de emitere a biletului de avion.

 „Francezii au nevoie să se reîntoarcă la o viaţă normală, iar o viaţă normală înseamnă un oraş plin de turişti. Prin urmare, vom continua să promovăm Parisul ca destinaţie de Sărbători", spune Remus Vişan, managing director al Paravion.ro.

Costurile pentru un pachet de Crăciun la Paris încep de la 396 de euro de persoană,  şi includ transport cu avionul şi 3 nopţi de cazare, iar o vacanţă de Revelion, cu zbor dus- întors şi 5 nopţi de cazare,  porneşte de la 640 de euro de persoană. Preţurile sunt mai mici decât cele cu care românii pot achiziţiona o vacanţă similară, în aceeaşi perioadă, pe Valea Prahovei. 

Pe de altă parte, un city break în Paris, după data de 1 Decembrie, ajunge la 230 euro de persoană, faţă de 300 euro de persoană, atât cât ar fi costat în mod normal în această perioadă.