Astfel, Adecco a primit 27.086 de CV-uri, urmată de BRD Groupe Societe Generale cu 21.538 de CV-uri, Profi cu 21.392 de aplicări, RCS&RDS cu 16.140 de CV-uri și eMag, cu 14.858 de aplicări. Concurența cea mai mare a fost însă pentru posturile scoase la bătaie de companii precum Zara, UniCredit Bank sau Synevo.

La cele 6 anunțuri de joburi publicate în trimestrul al treilea, retailerul de fashion Zara a primit aproape 12.000 de CV-uri (o medie de 2.000 pentru fiecare anunț), în timp ce UniCredit Bank a avut peste 9.200 de candidați pentru cele 13 joburi disponibile (în medie, peste 700 pentru fiecare anunț), iar Synevo a primit aproape 14.000 de CV-uri pentru cele 22 de joburi publicate (630 pentru fiecare anunț).

Cei mai mulți candidați s-au orientat tot către poziții de vânzări, unde au fost disponibile și cele mai multe joburi – peste 378.000 de CV-uri depuse la cele 4.900 de anunțuri publicate de companii.

La polul opus, angajatorii din domeniul IT Software au avut cea mai mai restrânsă plajă de candidați în raport cu numărul anunțurilor – 48.400 de candidați care au aplicat la aproximativ 1.700 de anunțuri, pe fondul discrepanței dintre cerere și ofertă în domeniu, dar și a strategiilor complexe de motivare și retenție practicate de angajatori, fapt care restrânge și mai mult oferta de specialiști din piață.

„În fiecare dintre primele trei trimestre ale anului 2017 a existat o cerere constantă şi aproximativ egală de candidaţi, angajatorii fiind extrem de activi din acest punct de vedere. Numărul de joburi scoase în piaţă depăşeşte, în acest moment, atât anii de boom economic, anteriori crizei economice, cât şi pe cei din trecutul apropiat. Îmbucurător este faptul că plaja de domenii este una foarte eterogenă, astfel încât există oportunităţi pentru aproape toate specializările, situaţie cu care piaţa muncii nu s-a mai confruntat de mult. La fel de important este şi faptul că nu doar capitala reuşeşte să mişte lucrurile din acest punct de vedere, ci şi alte mari oraşe ale ţării, care au reînceput să prezinte un potenţial uriaş pentru cei care îşi caută un loc de muncă”, a declarat Bogdan Badea, Head of Sales eJobs Group.