Atac fără precedent, chiar din parlamentul spaniol, lansat de o deputată care i-a luat la ochi pe românii ce au ocupat casele goale.

Ei sunt acuzați că reprezintă o problemă socială ce se răsfrânge asupra calității vieții spaniolilor.

Atac fără precedent: ”Oameni care locuiesc ilegal în case”

Macarena Olona, deputata pentru Granada și secretar general al Grupului parlamentar Vox din Congresul Deputaților, a spus, luni, că românii care locuiesc fără forme legale „trebuie alungați cu șuturi în fund în momentul în care ocupă clădirile”.

Trebuie precizat că membra parlamentului spaniol s-a referit la situația înregistrată în cartierul La Chana din Granada.

Olona spune că guvernanții „au o politică ce se îndepărtează tot mai mult de nevoile spaniolilor”.

”Acești politicieni nu au zone românești în cartierele lor, oameni care locuiesc ilegal în case și care generează probleme serioase de conviețuire, așa cum se întâmplă în Chana”, a spus Macarena Olona.

”Depozite ilegale de fier vechi”

”Printre prioritățile noastre se numără zone din Granada, cum ar fi La Chana, pentru că dacă facem o plimbare prin Plaza de la Unidad vedem un cartier complet abandonat: este un loc în care copiii ar trebui să alerge sau persoanele în vârstă ar putea să se odihnească, care după aceea mult efort și atâția ani de plată a impozitelor, astăzi nu au bănci decente unde să poată sta”, a spus Olona, potrivit lavozdegalicia.es.

Olona spune că rezidenții spanioli au părăsit cartierul nemodernizat, pentru că imobilele nu aveau nici măcar lifturi, acestea fiind ”ocupate progresiv în majoritate de populația românească”.

Olona, care a vizitat zona, a spus că au apărut ”depozite ilegale de fier vechi care implică probleme de insalubritate și securitate”.

31 de români au fost reținuți de poliția din Spania

În context, trebuie precizat că 31 de români au fost reținuți de poliția din Spania, după ce au prezentat teste PCR false la ieșirea din țară.

Românii erau într-un autocar ce urma să treacă granița în Franța, iar vameșii și-au dat seama rapid că ceva e în neregulă.

Conform actelor prezentate de români, testele respective ar fi fost făcute în mai multe laboratoare.

Codurile alocate fiecăruia în parte le-au dat, însă, planurile peste cap, pentru că apartineau altor persoane.

Prin urmare, cei 31 de români au ajuns în arestul poliției spaniole, laolaltă cu șoferii autocarului care ar fi trebuit să ajungă în țara noastră.