România vrea să vaccineze 10,4 milioane de români până la finalul lunii septembrie, spune premierul Florin Cîțu. Potrivit premierului, campania de vaccinare merge bine.

În plus, acesta a subliniat importanța respectării “peste tot şi tot timpul” a regulilor de protecţie anti-coronavirus, arătând că doar în acest mod s-a redus numărul de infectări.

”Campania de vaccinare merge bine.
Toate țările depind de numărul de doze de vaccin. Totuși, datele arată clar că Romania este printre țările care au pregătit foarte bine aceasta campanie.

Continuam în același ritm și păstrăm obiectivul de a vaccina 10.4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârșitul lui septembrie și cel puțin 1.2 milioane români, cu ambele doze, până la 29 martie.

Foarte important!
În continuare trebuie să respectăm regulile de protecție anti-coronavirus PESTE TOT și TOT TIMPUL. Doar așa am reușit să reducem numărul de infectări până acum.”, notează Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

România vrea să vaccineze 10,4 milioane de români: Săptămâna viitoare vom primi compensare de la Pfizer

Campania de vaccinare se lovește în acest moment, în ciuda optimismului afișat public de Premierul Florin Cîțu, de reducerea drastică a livrărilor de vaccinuri, în condițiile în care o revenire la normal nu este preconizată decât abia peste două luni.

Campania de vaccinare a intrat într-un impas neașteptat în România, la fel ca în alte țări europene, în condițiile în care producătorul a redus livrările de vaccin Pfizer.

Deși Premierul Florin Cîțu se arăta miercuri optimist să Pfizer va compensa săptămâna viitoare pentru vaccinurile care nu au sosit în această săptămână, lucrurile nu par a sta tocmai așa.

”Săptămâna viitoare vom primi compensare de la Pfizer, pentru vaccinurile care nu au sosit în această săptămână.”, a anunțat Florin Cîțu.

Campania de vaccinare. Grupul farmaceutic american Pfizer a redus, la jumătate, volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le va livra săptămâna aceasta unor state membre ale Uniunii Europene, au declarat joi pentru Reuters mai mulţi oficiali guvernamentali.

România va primi doar 50% din volumul programat pentru săptămâna aceasta, cealaltă jumătate urmând să fie alocată gradual până la finalul lui martie. Livrările vor reveni la normal începând de săptămâna viitoare, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Situaţia este similară în Polonia, ţară care luni a primit doar 176.000 de doze, adică aproape jumătate din ceea ce aşteptau autorităţile de la Varşovia.

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea