Florin Cîțu a luat o serie de decizii importante joi, după ce a dat afară încă doi foști consilieri aduși de Ludovic Orban în Guvern. Astfel, Florin Cîțu i-a eliberat astăzi din funcție pe Clement Negruț și Bogdan Pascu, consilieri de stat numiți de fostul premier Ludovic Orban, conform unor decizii publicate joi în Monitorul Oficial.

Cine a mai plecat din Guvern

Clement Negruț a fost lider local al PMP, iar Bogdan Pascu a fost lider al fostului Partid Conservator, apropiat de Dan Voiculescu. Premierul Cîțu a mai eliberat și la începutul acestui an mai mulți consilieri ai ex-premierului Orban. Clement Negruț este un deputat român, ales în anul 2008 din partea Partidului Democrat Liberal. Mandatul său s-a încheiat pe data de 20 decembrie 2016. În timpul mandatului a trecut la grupul parlamentar Democrat și Popular.

Bogdan Pascu este un politician român, membru al Partidului Conservator (România, 1991–2015), care a deținut funcția de ministru de stat pentru coordonarea activităților din domeniile mediului de afaceri și întreprinderilor mici și mijlocii (4 iulie – 4 decembrie 2006) în Guvernul Tăriceanu.

Bogdan Pascu a fost deputat deputat în Parlamentul României în legislatura 2004-2008. În cadrul activității sale parlamentare, Bogdan Pascu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Republica Populară Chineză, Republica Finlanda și Regatul Norvegiei.

Florin Cîțu a semnat și plecarea șefului ADR

Premierul Florin Cîțu a mai semnat un decret important care este deja publicat în Monitorul Oficial. Sabin Sărmaş a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii pentru Digitalizarea României. Decizia de eliberare din funcţie a fost semnată de premierul Florin Cîţu şi publicată deja în Monitorul Oficial.

Cine este Sabin Sărmaș
Sabin Sărmaș (n. 1985, Năsăud) a urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în perioada 2004-2009, devenind inginer diplomat în telecomunicațiii. Ulterior, începând cu noiembrie 2009, timp de 3 ani, a urmat cursurile doctorale în telecomunicații ale aceleiași universități. De asemenea, în anul 2009, a urmat un stagiu de cercetare în cadrul programului Erasmus la Vrije Universiteit din Bruxelles, Belgia.

Începând cu anul 2012, Sabin Sărmaș a fost implicat într-o serie de proiecte de digitalizare din diverse industrii precum HoReCa, mass-media, turism, tineret și cultură. Anul 2016 a fost cel în care și-a fondat propria companie de servicii de software development, Cicada Technologies, devenind astfel cunoscut în domeniul său de activitate.

Printre proiectele în care a fost implicat se numără cele din domenii precum IoT (the internet of things), financiar, automotive, telecomunicații, aeronautic. Sabin Sărmaș a fost consilier local în Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, perioadă în care s-a implicat activ în soluționarea problemelor comunității, reprezentând un sprijin pentru tinerii din municipiu și devenind un politician valoros la nivel local, se arată pe pagina oficială a Autorității pentru Digitalizarea României.