S-a decis: carantină prelungită

Intră de astăzi în carantină! Decizia tocmai a fost luată de Guvern. Lockdown-ul a fost prelungit, iar măsurile sunt extrem de stricte.

Autorităţile din Israel sunt extrem de stricte atunci când vine vorba de pandemie. Chiar dacă este fruntaşă la vaccinare, această ţară nu renunţă nici la restricţii.

Restricţiile, prelungite până la finalul lunii

Restricţiile au fost prelungite până la finalul acestei luni. Guvernul Israelului a dispus prelungirea lockdown-ului cu încă zece zile.

Guvernul Israelului a decis prelungirea carantinei generale, în conformitate cu normele detaliate în vigoare, pentru încă 10 zile până duminică la miezul nopții, 31 ianuarie 2021.

Mai mult, s-a luat decizia potrivit căreia cetățenii care doresc să intre în Israel trebuie să prezinte companiei aeriene un certificat de test PCR negativ pentru coronavirus. Acesta trebuie fectuat cu 72 de ore înainte de plecare.

Alternativ, poate fi prezentat şi un certificat de vaccinare sau privind tratarea de coronavirus. Acesta trebuie eliberat de către Ministerul Sănătății din țara respectivă.

Această procedură se va aplica pasagerilor ce sosesc în Israel și care s-au aflat în afara țării mai mult de 72 de ore. Excepţiile sunt cei cu permise speciale, care vor fi aprobate individual, dar și membrilor echipajului aeronavelor care sosesc în Israel pentru o durată mai mare de 72 de ore.

Această decizie va intra în vigoare la miezul nopții de vineri spre sâmbătă 23 ianuarie 2021, informează Publika.md.