România va vinde aproximat un milion de doze de vaccin anti-COVID în Danemarca

Declarația lui Florin Cîțu a fost făcută după ce jurnaliștii l-au întrebat ce se întâmplă cu dozele care urmează să expire.

„Avem aceste statistici. O parte dintre doze au fost exportate. Nu dintre cele care urmau să expire acum pe 30, poate şi din cele care urmau să expire acum pe 30, dar există o analiză a tuturor, avem un contact cu mai multe ţări pentru a exporta, pentru a dona. În fiecare zi primim cereri. Vindem în mai multe ţări. Cred că un milion de doze în Danemarca. Ministerul Sănătăţii are toate cifrele”, a spus Florin Cîţu.

Dozele expirate vor fi distruse, dacă nu sunt utilizate

Amintim că Valeriu Gheorghiță, coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare anti-COVID, a explicat în data de 20 iunie că aproximativ 35.000 de doze de vaccin AstraZeneca pe care le-a achiziționat România au termen de expirare data de 30 iunie. Așadar, acestea vor fi distruse, în cazul în care nu sunt utilizate.

„Când a fost făcută strategia pentru UE, toate ţările au avut aceeaşi strategie. S-au contractat mai multe, pentru că trebuia să ajungem în acelaşi moment în care vindeam în alte ţări şi strategia este de a vinde la preţul de achiziţie. Am atins cea mai importantă ţintă. Ştiţi foarte bine că ieri în Bucureşti nu a fost niciun caz în 24 de ore. Ţinta vaccinului este aceea de a elimina pandemia şi ţinta este atinsă”, a completat premierul Florin Cîțu.