Florin Cîțu a fost întrebat cum a gestionat discuția despre moțiunea de cenzură, în contextul în care nu a mai discutat de mult cu liderul PNL, Ludovic Orban.

În acest context, premierul susține că discută des cu liderul PNL, iar decizia este una clară, aceași anunțată și în urmă cu o săptămână. Parlamentarii coaliției nu vor vota moțiunea de cenzură, însă dacă vor dori să participe pentru divertisment, vor putea face acest lucru.

”Vorbesc foarte des cu liderul partidului. Decizia este clară, am anunţat-o de săptămâna trecută, parlamentarii coaliţiei de guvernare nu vor vota mâine la moţiune. Dacă vor să participe, pentru divertisment, dar nu vor vota mâine la moţiune”, a declarat Florin Cîțu.

În același timp, premierul a vorbit apoi și despre remanierea miniștrilor neperformanți. Florin Cîțu susține că nu s-a discutat niciodată despre remaniere, el precizând doar că va respecta Constituția României, menționând că evaluarea miniștrilor este făcută zilnic, cu fiecare acțiune și decizie.

Totodată, premierul a vorbit și despre execuția bugetară deficitară.

”Nu știu dacă s-a discutat despre remaniere, eu nu am discutat despre remaniere, am spus doar caă voi respecta Constituția României. Evaluarea miniștrilor se face în fiecare zi, cu fiecare acțiune, cu fiecare decizie.

Am inclus în legea bugetului un articol care spune foarte clar, execuția bugetară deficitară poate duce la scăderea bugetului pentru ministerul respectiv, deci înseamană o bilă neagră pentru ministrul respectiv”, a mai spus Cîțu.

Anunțul făcut de AUR

De menționat este faptul că, George Simion, co-președintele AUR, a vorbit și el despre votul pentru moțiunea de cenzură. Acesta susține că cei de la AUR vor vota pentru înlăturarea Guvernului Cîţu, „care, în numai 6 luni, a făcut multe pagube”.

„Nu ar trebui să mizeze social-democraţii pe voturile noastre, pentru că am trimis propunerile noastre privind textul moţiunii şi, în afară de câteva propoziţii, nu au introdus acele paragrafe dorite de noi. Totodată, AUR va vota şi se va alătura oricărui demers pentru a înlătura acest guvern, aşa că noi, mâine, nu votăm moţiunea PSD, ci votăm înlăturarea Guvernului Cîţu, care, în numai 6 luni, a făcut multe pagube pentru antreprenorii români, în special, şi pentru toţi românii din sectorul bugetar şi din privat, în general. Grupurile parlamentare AUR de la Camera Deputaţilor şi de la Senat vor vota pentru ca acest guvern să cadă”, a spus Simion, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.