Orele Guvernului sunt numărate! Marți va fi votată moțiunea de cenzură

Câteva ore ne mai despart de momentul în care parlamentarii vor vota moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, depusă de Partidul Social Democrat. Marcel Ciolacu, liderul social-democraților a declarat că are voturile tuturor parlamentarilor din PSD la care se adaugă și voturile parlamentarilor din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

„PSD este în integralitate, nu este nicio absență. Era un singur parlamentar care are o boală incurabilă și era sub tratament, dar vine la această moțiune. Am înțeles că tot grupul AUR este prezent. Parlamentarii neafiliați au anunțat. Presupun că vor fi voturi și de la minorități. Ar trebui 20 de voturi să vină din arcul guvernamental ca moțiunea să treacă. În jur de 20, mai exact 18”, spune Marcel Ciolacu, luni, la TVR1.

Luni, invitat în emisiunea ”România9”, liderul PSD a spus că mai este nevoie de 18 voturi din partea parlamentarilor aflați în coaliția de guvernare pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. Acesta a mai spus că deși nu a negociat cu șeful PNL, Ludovic Orban, dacă ar fi în locul lui ar face un act de patriotism și și-ar îndemna colegii să voteze pentru a-l demite pe Florin Cîțu.

„Dar eu, dacă aș fi în locul lui Ludovic Orban, aș face un act de patriotism și aș îndemna colegii să voteze această moțiune să scăpăm de acest guvern (…) Ludovic Orban este ultimul brontozaur al politicii românești..Este deja de 30 de ani la acest nivel”, adaugă social-democratul.

Ce spunea Orban

Amintim că fostul premier, Ludovic Orban, a declarat că niciun parlamentar PNL nu va vota pentru demiterea lui Florin Cîțu.

„PSD-iștilor să nu se mai implice în campania internă din PNL, rostind minciuni despre mine. Niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea de cenzură. La nivelul coaliției s-a hotărât, tocmai pentru ca să nu existe niciun fel de dubiu și de problemă legată de exercitarea votului, ca parlamentarii din formațiunile politice din arcul guvernamental, să fie prezenți și să nu voteze. Obiectivul nostru, eu vă spun ce decizie s-a luat la nivelul coaliției, obiectivul nostru este acela ca PSD să nu obțină niciun vot în plus față de voturile pe care le au parlamentarii de la PSD și AUR, care am înțeles că sprijină moțiunea. Mai exact, să nu ia niciun vot de la parlamentarii din cadrul coaliției de guvernare”, spunea Orban.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României