Potrivit Ministerului Apărării Naționale, la exercițiul militar au participat militari din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă “General Alexandru Tell” Bârlad. Ei au desfășurat exercițiul tactic cu trageri de luptă “Bizonul Negru 21”.

”Exercițiul planificat în urmă cu un an a început cu deplasarea tehnicii către Poligonul Capu Midia și a continuat prin ocuparea poziției de tragere, pregătirea muniției și executarea misiunilor de foc.
Instalațiile ArPR au lansat proiectile reactive către ținte dispuse în largul Mării Negre, iar la final militarii au raportat: misiune îndeplinită.
Sublocotenentul George Popa, comandant secția 1 tragere din bateria 1 aruncătoare de proiectile reactive din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă a afirmat că “lansatoarele s-au comportat exemplar, iar militarii din subordine au dat dovadă de profesionalism”.”, arată MApN.

Militarii au făcut față cu brio exercițiului

Potrivit site-ului oficial al Armatei Române, militarii instalației și ceilalți militari din cadrul bateriei au făcut față cu brio provocării. Plutonierul Lucian Fulgan a mai spus că militarii care au luat parte la exercițiu nu au mai tras cu această categorie de armament de foarte mult timp.

“Militarii instalației ca și ceilalți militari din cadrul bateriei au făcut față cu brio acestei provocări pentru că nu au mai tras cu această categorie de armament asupra obiectivelor dispuse la suprafața apei de foarte mult timp. De regulă, noi executăm misiuni în poligoanele Forțelor Terestre – Cincu, Smârdan sau Babadag”, a declarat și plutonierul Lucian Fulganu, comandantul uneia dintre instalațiile de lansare.

Armataromaniei.ro mai arată că ”exerițiul a presupus verificarea, evaluarea nivelului de instruire, a deprinderilor motrice și disponibilitatea militarilor la un efort fizic și psihic îndelungat și s-a desfășurat în cooperare cu structuri din cadrul Forțelor Trestre, cât și cu structuri din cadrul Forțelor Aeriene și Forțelor Navale.”