Lumea fotbalului din România este în doliu după ce Ionel „Jean” Bărbosu s-a stins din viaţă. Fostul fotbalist a încetat din viață în cursul zilei de duminică, la vârsta de 54 de ani.

Tragicul anunț a fost făcut de către clubul Politehnica Timișoara. În ceea ce privește cauza morții, potrivit sursei citate, Ionel Bărbosu a suferit un accident vascular cerebral în urma căruia a intrat în comă.

Totodată, sursa citată precizează că fotbalul românesc a pierdut unul dintre ”jucătorii polişti din generația anilor ’90”.

“Cu tristețe anunțăm că Ionel Bărbosu, unul dintre jucătorii polişti din generația anilor ’90, s-a stins din viață astăzi. ‘Jean’ se afla în Thailanda, unde suferise un accident vascular cerebral. Zbor lin spre îngeri!”, este mesajul transmis de clubul Politehnica Timișoara.

Sursa citată mai precizează că fostul fotbalist a fost ținut în viață în ultimele zile doar de aparate, șansele sale de recuperare fiind inexistente.

Ionel Bărbosu s-a născut în Timişoara, la data de 12 august 1967 și a jucat pe postul de mijlocaș. De menționat este faptul că, pe lângă echipa Poli Timișoara, acesta a evoluat şi pentru celelalte grupări importante din oraşul de pe Bega: CFR, UMT şi Electrica. De asemenea, el a jucat și pentru Gloria Buzău.

O altă tragedie în lumea sportului românesc

Amintim faptul că aceasta este a doua tragedie care zguduie lumea fotbalulu românesc în ultima săptămână. În urmă cu doar câteva zile, o altă legendă a încetat din viață.

Este vorba despre Mugurel Stancu, omul de încredere al șefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu care a murit în cursul serii de 12 ianuarie. El era cel mai apropiat prieten al președitelui LFP.

Potrivit fanatik.ro, bărbatul se afla pe un teren sintetic de mini-fotbal din fosta bază sportivă Voința, deținută de Cirprian Marica și Ilie Năstase.

Mugurel Stancu a fost apropiat mai multor persoane din fotbal și din showbiz, printre ei numărându-se și Serghei Mizil. El a fost administratorul firmelor deținute de Gino Iorgulescu și Cosmin Olăroiu. De asemenea, el a colaborat cu Iorgulescu de când acesta era președintele clubului FC Național.

O reacție în acest sens venea din parea managerulu general al FCSB, Mihai Stoica, care a fost unul dintre primii care au reacționat la anunțul trecerii în neființă a lui Mugurel Stancu.

”Tuturor celor care te-au cunoscut li s-a redus subit rația de bună dispoziție. Dumnezeu să te odihnească în pace fratele meu”, a fost mesajul acestuia.