Jean Ramirez, unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei de baseball Tampa Bay Rays a decis să-și pună capăt zilelor la doar 28 de ani. Biroul legist din Tarrant a făcut publică concluzia privind sinuciderea în cursul zilei de joi, la trei zile după ce a fost găsit cadavrul tânărului. Jucătorul a murit luni după-amiază în urma unei împușcături auto-provocate la cap, potrivit raportului preliminar al autopsiei, transmite ESPN.

Familia Ramirez a lansat o declarație prin intermediul echipei Rays, mulțumind acesteia pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă.

“Pierderea fiului nostru a fost cea mai chinuitoare experiență pe care am trăit-o. Din păcate, uneori nu vedem semnele. A lupta în tăcere și nu este ok”, a spus familia într-un comunicat.

„Este angajamentul nostru să onorăm viața fiului nostru ajutând alte familii”, a adăugat familia sportivului. „Niciun părinte nu ar trebui să suporte pierderea copilului său”.

Echipa Tampa Bay Rays a anunțat decesul într-o postare pe Twitter marți, dar nu au fost făcute publice detalii. Tampa Bay Times a raportat că trupul neînsuflețit al tânărului a fost găsit luni pe un câmp din apropierea casei familiei.

Un ultim omagiu adus jucătorului

Ramirez, care s-a născut în Puerto Rico și a urmat liceul în Fort Worth, a jucat trei ani în sistemul de ligi minore din Tampa Bay înainte de a începe o perioadă de trei sezoane cu echipa din liga majoră în 2019.

„Suntem foarte recunoscători organizației Tampa Bay Rays, pe care o considerăm familia noastră, pentru dragostea și sprijinul lor”, a spus familia. „Fiul nostru s-a simțit iubit de voi toți”.

Managerul Kevin Cash i-a adus un omagiu lui Ramirez într-o declarație publicată transmisă de echipă marți.

„El a adus atât de multă pasiune și energie în fiecare zi în cadrul clubului nostru, iar dragostea lui pentru echipa Tampa Bay Rays și baseball a fost evidentă pentru toți cei care au interacționat cu el”, a spus Cash.