Novak Djokovic a primit lovitura finală! Viza sportivului a fost anulată

Ministrul australian al Migraţiei, Alex Hawke, a anunţat decizia respectivă printr-un comunicat dat publicităţii în ziua de vineri, 14 ianuarie.

Ce a spus Novak Djokovic că va face dacă îi este anulată viza?

Dacă acest caz va ajunge la instanța judecătorească, echipa de avocaţi a celebrului sportiv speră că dosarul său va fi programat în weekend şi că totul se va finaliza până duminică, astfel încât cunoscutul sportiv să poată juca în Australia.

Amintim că Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că este infectat cu noul coronavirus, descriind acest fapt drept o „eroare de judecată”. Totuși, Novak Djokovic a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR.

Încălcarea regulilor de izolare poate atrage o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar în trei ani de închisoare

Pe lângă probelele din Australia, celebrul jucător de tenis riscă o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar 3 ani de închisoare, după ce a recunoscut că a încălcat regulile cu privire la izolare în perioada în care a fost infectat cu coronavirus, au transmis miercuri avocații din Serbia.

Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Novak Djokovic.

În Serbia, încălcarea regulilor de izolare poate atrage o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar în trei ani de închisoare. În cazul sportivului, cea mai probabilă variantă este o pedeapsă de muncă în folosul comunităţii, relatează The Guardian.

De asemenea, premierul Serbiei, Ana Brnabic, a declarat că Djokovic ar trebui să dea explicaţii cu privire la momentul în care a fost testat.