Djokovic a vorbit despre retragere

Novak Djokovic a exprimat în timpul unui meci demonstrativ de tenis în cadrul Riad Season Tennis Cup că nu are planuri de retragere din activitatea sa sportivă, în ciuda întrebărilor privind finalul carierei sale. Inspirat de fostul star al fotbalului american, Tom Brady, care și-a încheiat cariera la vârsta de 45 de ani, Djokovic a menționat că nu intenționează să se retragă în curând.

Într-un interviu acordat în timpul meciului demonstrativ de la Riad, câștigătorul a 24 de titluri de Grand Slam a afirmat că își dorește să continue să evolueze până la vârsta de 40 de ani sau chiar mai mult.

Djokovic evidențiat exemplul lui Tom Brady, subliniindu-l drept un campion excepțional în sportul său, apreciind longevitatea și cariera acestuia. Djokovic a remarcat atenția acordată de Brady propriei persoane, recuperării și asigurării că toate aspectele corpului și minții sale sunt în echilibru, elemente esențiale pentru o carieră de succes și de durată.

După un sezon 2023 excepțional, în care a câștigat trei titluri de Grand Slam, Novak Djokovic privește către viitor. „Anul 2023 a fost unul dintre cele mai bune sezoane din viața mea. De ce să te oprești când joci încă atât de bine? Așa că voi continua și voi lua lucrurile pas cu pas, evaluând an de an cât de departe pot ajunge”, a încheiat el.

La momentul actual, Novak Djokovic are 36 de ani.

Cine este Novak Djokovic

Novak Djokovic s-a născut pe 22 mai 1987, în Belgrad, RS Serbia, RSF Iugoslavia, devenind una dintre cele mai proeminente figuri din tenisul mondial.

El a dominat clasamentul ATP ca numărul 1 mondial pentru un record de sute de săptămâni și a obținut de șapte ori victoria în Turneul Campionilor, stabilind un record remarcabil în sport.

Începând să joace tenis la vârsta de patru ani, Djokovic a primit prima sa mini-rachetă și o minge din spumă din partea părinților săi. Mai târziu, a fost îndrumat către o tabără de tenis din Novi Sad.

La doar șase ani, el a participat la o altă tabără organizată de Teniski Klub Partizan și supervizată de Jelena Genčić, o jucătoare de tenis iugoslavă. Acolo, părinții săi administrau un fast-food și o afacere cu echipamente sportive.

Genčić a fost mentorul lui Djokovic timp de șase ani, îndrumându-l să meargă în Germania pentru a se antrena la Academia de tenis Pilić din Oberschleißheim timp de patru ani. La vârsta de 14 ani, el a debutat în circuitul internațional, câștigând campionate europene la simplu, dublu și în competițiile pe echipe.

În vara anului 2014, Novak Djokovic s-a căsătorit cu Jelena Ristic. Cei doi s-au cunoscut în liceu și au început să formeze un cuplu încă din 2005.