Conform The Age, avocaţii susțin că o eventuală audiere poate fi grăbită prin micşorarea volumului documentelor depuse şi al dovezilor verbale. Probabil, ministrul australian al Imigrației îşi va anunţa decizia finală vineri.

Novak Djokovici, gata să ajungă în instanță dacă i se va anula viza

În prezent, Alex Hawke analizează documentele depuse miercuri de avocaţii lui Novak Djokovici, ceea ce a întârziat procesul juridic, conform unei surse federale. Dacă acest caz va ajunge la instanța judecătorească, echipa de avocaţi a celebrului sportiv speră că dosarul său va fi programat în weekend şi că totul se va finaliza până duminică, astfel încât Novak Djokovici să poată juca în Australia.

În prezent, guvernul australian se gândește să anuleze viza sportivului, a afirmat o sursă din Partidul Liberal.

Pe lângă probelele din Australia, celebrul jucător de tenis riscă o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar 3 ani de închisoare, după ce a recunoscut că a încălcat regulile cu privire la izolare în perioada în care a fost infectat cu coronavirus, au transmis miercuri avocații din Serbia.

Novak Djokovic, trei ani de închisoare în Serbia! Situație critică după aflarea adevărului

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o „eroare de judecată”. Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR.

Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovic.

În Serbia, încălcarea regulilor de izolare poate atrage o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar în trei ani de închisoare.  În cazul sportivului, cea mai probabilă variantă este o pedeapsă de muncă în folosul comunităţii, relatează The Guardian.

Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a declarat că Djokovic ar trebui să dea explicaţii cu privire la momentul în care a fost testat.