Jucătorul de tenis australian a fost învins cu 6-1, 6-4 de sportivul rus Roman Safiulin. Când era condus cu 2-1 în setul secund, Bernard Tomic i-a spus arbitrei de scaun, brazilianca Aline da Rocha Nocinto, că nu se simte bine.

Conștientizând că starea sa de sănătate se agravează, acesta a bănuit că s-a infectat cu Sars-Cov-2.

„Cu siguranţă în următoarele două zile voi fi testat pozitiv, îţi spun. Te scot la cină dacă nu voi fi testat pozitiv în următoarele trei zile. Altfel, tu îmi faci cinste cu mâncarea”, a spus Bernard Tomic arbitrei de scaun.

Bernard Tomic: „Nimeni nu este testate”

Acesta a criticat protocoalele oficiale de verificare Covid-19 înainte de turneul de tenis de Mare Şlem, care va avea loc între 17 şi 30 ianuarie.

„Nu pot să cred că nimeni nu este testat. Li se permite jucătorilor sa intre pe teren cu teste rapide făcute în camera lor… haide. Niciun test PCR oficial”, a spus celebru sportiv.

După pierderea sa, marți, 11 ianuarie, tenismenul nu a putut oferi un interviu, însă acesta a transmis prin rețelele de socializare următoarele cuvinte:

„Mă simt chiar rău, acum m-am întors în camera mea de hotel. Tocmai am vorbit cu medicii de la faţa locului şi mi-au cerut să mă izolez. Nu m-au putut trata încă pentru a evita contactul.”

În timpul junioratului, Bernard Tomic era privit ca un posibil câştigător al unor turnee de Mare Şlem, iar oamenii din țara sa au avut mari așteptări când a ajuns în sferturi de finală în 2011 la Wimbledon. În prezent, acesta ocupă locul 257 în ierarhia ATP, însă cea mai bună clasare a sa a fost în 2016, când ocupa locul 17, conform reuters.com.

Situația actuală a lui Bernard Tomic nu este singura care atrage atenția iubitorilor de sport. Recent, a apărut prima reacție publică a lui Novak Djokovici după decizia judecătorului din Australia.

Prima reacție a lui Novak Djokovici după decizia judecătorului din Australia: Rămân concentrat pe asta

Acesta a declarat că vrea să joace la Australian Open, mulțumindu-i acestuia pentru anularea deciziei privind anularea vizei sale. Totodată, el a adăugat că în ciuda întâmplărilor din ultimele zile, vrea să rămână concentrat pe scopul său și anume participarea la unul dintre cele mai importante evenimente sportive.

„Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul mi-a anulat anularea vizei. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem în fața fanilor minunați”, a spus Novak.

De menționat este faptul că declarația lui Djokovic, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre, vine după ce miercuri, acesta a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne.