Ilie Năstase intervine în scandalul momentului! Fostul tenismen dă vina pe Djokovic pentru situația din Australia

Ilie Năstase a vorbit despre situația din Melbourne, comentând posibilitatea ca Novak Djokovic să fie expulzat din Australia în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3.

Fostul mare tenismen a declarat la ”Sinteza zilei” că vina este, de fapt, a lui Novak Djokovic pentru că a mers în Australia știind că este necesar să te vaccinezi pentru a intra în țară și pentru a juca la Australian Open 2022.

”Nu pot să îmi dau eu cu părerea, dar vina este total a lui Djokovic. Este vina lui, este numărul unu și îl respect. Când l-am cunoscut avea 12 ani.

Eu nu m-aş fi suit în avion să mă duc în Australia dacă știam că trebuie să fiu vaccinat. De aici începe. Toată vina este a lui. Am văzut și declarația lui Nadal care a spus că toţi știau că trebuie să fie vaccinați ca să intre în Australian Open”, spunea Ilie Năstase.

Sportivii de la Autralian Open sunt nemulțumiți

Ilie Năstase a precizat că sunt mușți sportivi care nu sunt de acord cu situația provocată de Novak Djokovic și că ei deja s-au vaccinat pentru a putea participa la turneu.

”Tot ce știm este că Djokovic refuză de atâta timp se vaccineze. Ce vreți mai mult? Uitați-vă şi la declarațiile celorlalți jucători care sunt deja pe tablou și sunt nemulțumiți de treaba asta. Ei sunt vaccinați, li sa spus se vaccineze că altfel nu intră pe tablou.

Deci știa de mult despre treaba asta. Nu este noutate că se duce să ia viză și normal că i-au cerut să fie vaccinat. Nu vine cu nu știu ce dispensă din ce țară, de unde a venit cu ea sau cine a i-a dat-o acolo în Australia”, a povestit fostul mare tenismen la Antena 3.

Novak Djokovic vrea în continuare să participe la Australian Open

O primă reacție din partea lui sportivului Novak Djokovici după ultima decizie luată de judecător. Acesta a declarat că vrea să joace la Australian Open, mulțumindu-i acestuia pentru anularea deciziei privind anularea vizei sale.

Totodată, el a adăugat că în ciuda întâmplărilor din ultimele zile, vrea să rămână concentrat pe scopul său și anume participarea la unul dintre cele mai importante evenimente sportive.

„Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul mi-a anulat anularea vizei. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open.

Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem în fața fanilor minunați”, a spus Novak.

De menționat este faptul că declarația lui Djokovic, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre, vine după ce miercuri, acesta a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne.