O primă reacție din partea lui sportivului Novak Djokovici după ultima decizie luată de judecător. Acesta a declarat că vrea să joace la Australian Open, mulțumindu-i acestuia pentru anularea deciziei privind anularea vizei sale.

Totodată, el a adăugat că în ciuda întâmplărilor din ultimele zile, vrea să rămână concentrat pe scopul său și anume participarea la unul dintre cele mai importante evenimente sportive.

„Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul mi-a anulat anularea vizei. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open.

Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem în fața fanilor minunați”, a spus Novak.

De menționat este faptul că declarația lui Djokovic, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre, vine după ce miercuri, acesta a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne.

La acel moment, viza de intrare, susţinută de o scutire medicală de la cerinţele de vaccinare impuse de autorităţile de la antipozi, a fost revocată. În cursul zilei de luni însă, instanța a decis anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovici.

Problemele întâmpinate de Novak Djokovici

Amintim faptul că deși organizatorii de la Australian Open acceptaseră ca Novak Djokovic să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația s-a schimbat radical în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi. Autoritățile nu i-au permis acestuia să intre pe teritoriul Australiei.

După 9 ore de interogări, sportivul a aflat că nu i se permite intrarea în Australia pe baza scutirii medicale de la vaccin pe care a prezentat-o, iar ulterior viza lui Nole a fost anulată. Acesta a fost plasat în izolare, iar avocații săi au contestat decizia.

Djokovic a fost închis câteva zile într-o unitate de cazare din Melbourne, destinată refugiaților și imigranților, loc unde a rămas până luni dimineața. Avocații lui au intervenit precizând că pe data de 16 decembrie sportivul a fost testat pozitiv la coronavirus, astfel că i s-ar cuveni o scutire de la vaccinare.

În cadrul procesului, judecătorul Anthony Kelly a casat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovici şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.