Novak Djokovic a dat lovitura! Sportivul câștigă procesul cu guvernul: Poate participa la Australian Open

Amintim că Novak Djokovic a reușit duminică să obțină prima victorie în fața statului australian, asta după ce un judecător a respins cererea guvernului de amânare a audierii în cazul sportivului.

Autoritățile australiene au încercat să amâne audierea lui Djokovic până miercuri, dar cererea acestora a fost respinsă. Astfel, audierea a avut loc, precum a fost programată, luni, la ora locală 10. Djokovic a participat la audieri, însă în mod virtual, deoarece află în carantină într-un hotel din Melbourne.

Ce au decis avocații?

Magistratul a trebuit să decidă dacă poate concura la Australian Open, sau va fi trimis acasă după ce viza sa a fost anulată. Mai precis, judecătorii au fost nevoiți să decidă concret dacă Guvernul australian și angajații vamali au comis erori în ceea ce privește procesarea vizei lui Novak Djokovic, și dacă decizia lor de a o revoca este corectă. În acest context, avocații lui Djokovic au adus dovezi care demonstrează că acesta a trecut prin boală și prin urmare, spun ei, ar trebui să i se permită accesul în Australia chiar și în condițiile în care nu este vaccinat.

De cealaltă parte, autoritățile spun însă că regula potrivit căreia cei care au trecut prin boală pot intra în Australia li se aplică doar australienilor care se întorc în țară și nu străinilor. Nu în ultimul rând, avocații tenismenului au cerut ca acesta să fie mutat din hotelul în care stă în carantină și care a fost criticat pentru condițiile proaste, într-un centru de cazare unde Novak Djokovic ar putea să se și antreneze înainte de Australian Open.

Cine este Novak Djokovic?

Novak Djokovic este un jucător profesionist sârb de tenis. Djokovic a fost numărul 1 pentru un record de 345 de săptămâni în total și a terminat anul ATP ca numărul 1 de șapte ori, ceea ce reprezintă un record.