Novak Djokovic a fost arestat! Răsturnare totală de situație

Tatăl lui Novak Djokovic a declarat pentru publicația The Pavlovic Today că fiul său a fost arestat pentru a fi deportat. De asemenea, pe diferite pagini de Twitter ale mai multor publicații internaționale au fpst publicate mai multe videoclipuri în care se poate vedea cum zeci de polițiști sosesc la hotelul în care acesta era cazat în Melbourne.

Presa mai scrie că la scurt timp după ce judecătorii i-au dat câștig de cauză sportivului sârb, ministrul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale, Alex Hawke, și-ar fi exercitat dreptul de a-i anula viza.

De cealaltă parte, presa din Australia spune că sportivul nu a fost arestat, ministrul încă gândindu-se dacă să îi anuleze viza.

Ministrul pentru Imigrație are putere absolută

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a câştigat, luni, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open. Totuși, nici asta nu îi garantează tenismenului sârb că va rămâne pe pământ australian.

Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră. De asemenea, în cursul zilei de luni, Djokovic a fost eliberat din centrul unde era reţinut pentru a fi împreună cu avocaţii săi în timpul audierii, iar judecătorul Kelly şi-a exprimat neliniştea legată de refuzarea derogării medicale pe care a obţinut-o iniţial Djokovic.

Cu toate acestea, potrivit avocatului care reprezintă autoritățile australiene în acest caz, Christopher Tren, în ciuda acestei decizii a judecătorului, situaţia lui Novak Djokovic nu este în totalitate clarificată, din moment ce ultimul cuvânt rămâne la ministrul pentru Imigrație din australia, Alex Hawke.

„Ministrul pentru Imigraţie are putere absolută și poate anula orice decizie, chiar și una luată de un anumit stat federal”, a spus avocatul.