Incident neașteptat în Ungaria! Migranți ilegali au atacat polițiștii de la granița cu Serbia

Un grup de migranţi care încercau să intre ilegal în Ungaria au atacat miercuri dimineaţă cu pietre ofiţerii de poliţie la punctul de trecere Kunbaja, potrivit police.hu, informează MTI.

În incident, produs în jurul orei locale 03:45 (02:45 GMT), au fost implicaţi 15 migranţi, a informat poliţia din judeţul Bacs-Kiskun, situat în sudul Ungariei la frontiera cu Serbia.

Migranţii au aruncat pietre peste gardul ridicat la frontieră, avariind un automobil al poliţiei ungare. În incident nu a fost rănită nicio persoană.

În ultimii ani, incidente similare au avut loc la frontiera dintre Serbia şi Ungaria, cu mai multe ocazii.

Potrivit datelor poliţiei de frontieră ungare, în ultimele săptămâni din 2021 autorităţile ungare au returnat săptămânal între 2.000 şi 2.500 de migranţi la frontierele Ungariei cu Serbia şi România.

În 2015, Ungaria a construit un gard de-a lungul graniţei cu Serbia pentru a stopa intrarea migranţilor ilegali.

Polonia s-a confruntat cu un val de migranți

La începutul lunii decembrie 2021, Polonia se confrunta cu un flux uriaș de migranți care încercau să intre în țară din Belarus.

Valul de migranți din Belarus a generat probleme în toată Europa, însă în Polonia a fost în cea mai dificilă situație. Tocmai din acest motiv, ministrul Apărării, Lubomir Metnar, a anunțat atunci că Guvernul ceh a aprobat desfăşurarea a până la 150 de soldaţi pentru a ajuta Polonia în oprirea fluxului de migranţi, relatează Reuters.

Totodată, premierul Andrej Babis care se afla la final de mandat a promis să-i ţină pe migranţi în afara ţării, în cadrul campaniei sale electorale pentru alegerile din octombrie, în timp ce noul guvern a susţinut planul de a trimite trupe în ajutorul Poloniei.

La acel moment, situația de la granițele Poloniei a fost greu de gestionat, iar tensiunile a continuat să se amplifice. Atunci, Polonia a lansat mai mult acuzații dure la adresa Belarusului, spunând că forțele de securitate sunt cele care îi ajută pe migranți să treacă frontiera. De cealaltă parte, Minskul a negat acuzațiile.