România pierde încă o investiţie importantă. Grupul german Bosch, care intenţiona să construiască o fabrică de maşini de spălat în apropiere de Deva, anunţă că a decis să renunţe la planurile sale. Într-un răspuns pentru Ziar de Hunedoara, compania precizează că nu mai vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. Întrebările jurnaliştilor au venit în contextul în care, pe data de 12 noiembrie, expira autorizația de construire pentru viitoarea fabrică.

„BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-și continue planurile pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat în Simeria până la o nouă notificare.

Datorită condițiilor economice și planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacități de producție noi suplimentare în Europa. BSH are o rețea de producție în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerințele în schimbare.

Proprietatea din Simeria continuă să fie deținută de BSH și este dată spre folosinţă în prezent unei companii agricole locale”, se arată în răspunsul companiei germane.

Investiția pe care Bosch urma să o facă pe terenul de 43 de hectare din Simeria a fost evaluată la 100 de milioane de euro, iar noua fabrică ar fi creat circa 700 de locuri de muncă.