Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, luni dimineaţa, se circulă în condiţii de iarnă pe foarte multe drumuri naţionale din ţară, însă nu sunt înregistrate blocaje sau probleme majore privind fluenţa traficului.

Se înregistrează ninsori pe drumurile din Muntenia, Dolj, Vâlcea, Hunedoara, Caraş-Severin, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna şi altele, precizează sursa citată.

De asemenea, se semnalează lapoviţă în Capitală şi pe artere din judeţele Constanţa, Olt, Mehedinţi.

„Având în vederea atenţionările meteorologice de vreme nefavorabilă, valabile până miercuri dimineaţă, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă, să folosească în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire şi să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în siguranţă”, subliniază Centrul Infotrafic.

S-a acţionat cu 24 de utilaje pe mai multe drumuri naţionale din judeţul Braşov

Secţia de Drumuri Naţionale Braşov a acţionat, în noaptea de duminică spre luni, cu 24 de utilaje, cu care au fost răspândite 200 de tone de sare pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale. Astfel, s-a acţionat pe DN1, DN1A, DN 1E, DN1S, DN11, DN 13, DN 13E, DN 73, DN 73 A, DN 73 B, DN 73 F şi pe VOB.

Conform Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDRP) Braşov, în cursul dimineţii de luni, în judeţul Braşov, carosabilul era acoperit cu zăpadă frământată şi, parţial, cu mâzgă pe DN 1 – între Predeal şi limita cu judeţul Prahova, precum şi între Braşov şi Perşani, pe DN 73 – între Fundata şi Râşnov şi pe DN 73 A – între Predeluţ şi Pârâu Rece, precum şi între Râşnov şi Şinca Nouă.

„A fost o noapte ca în plină iarnă pe drumurile din centrul ţării. A nins consistent în toate zonele, iar DRDP Braşov a acţionat cu aproximativ 120 de utilaje de deszăpezire care au împrăştiat peste 1.000 de tone de material antiderapant şi astfel nu s-au înregistrat blocaje în trafic. Având în vedere noile reglementări cu privire la evitarea răspândirii noului coronavirus, vă rugăm să evitaţi cu orice preţ deplasările în interes personal. Drumurile sunt menţinute în această perioadă pentru a permite transporturile în situaţii excepţionale”, potrivit reprezentanţilor DRDP Braşov.

Ninsori puternice înregistrate şi în judeţul Harghita

Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale din Harghita se desfăşoară în condiţii de iarnă, luni, în urma ninsorilor care au căzut în ultimele ore, lucrătorii Secţiei de Drumuri Naţionale acţionând pentru curăţarea carosabilului cu 15 utilaje şi împrăştiind aproximativ 250 de tone de sare, scrie Agerpres.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată pe DN 11B, între Caşinu Nou şi Cozmeni, pe DN 12 km, între Tuşnad Băi şi Miercurea Ciuc şi Gheorgheni – Lăzarea, pe DN 12C, Gheorgheni – Lacu Roşu, pe DN 13A, Satu Mare – Miercurea Ciuc, şi pe DN 15, Topliţa – Tulgheş. Temperaturile în Harghita sunt negative şi continuă să ningă în mai multe zone ale judeţului.