Naționala de handbal s-a calificat în grupele principale

Echipa națională de handbal feminin a României a repurtat o victorie importantă, învingând Serbia cu un scor de 38-28 (19-13). Succesul a garantează prezența în grupele principale ale competiției desfășurate în Danemarca, Suedia și Norvegia. Eliza Buceschi a fost desemnată drept jucătoarea meciului.

Impresionantul total de 44 de goluri contra Chile la debut a plasat România în vârful clasamentului pentru cel mai mare număr de goluri înscrise în competiție. România și-a păstrat petitul de gol și duminică. Echipa condusă de Florentin Pera și-a îndreptat atenția către confruntarea cu Serbia.  De fapt, primul test real al competiției.

Momentul a survenit într-un context în care Serbia a avut o prestație remarcabilă împotriva Danemarcei. Cu toate că a suferit o înfrângere cu scorul de 21-25. Serbia a condus cu două goluri, 19-17, cu zece minute înainte de finalul partidei.

Echipa sârbă a demonstrat o apărare solidă. Calitatea nu s-a mai repetat în prima repriză a celui de-al doilea meci, cel contra României. În această fază a competiției, România a dominat în mare parte primele 30 de minute ale partidei.

România a reușit să înscrie 17 goluri în doar 21 de minute. Cifră identică cu numărul de goluri pe care Serbia le-a primit în fața Danemarcei într-o perioadă de 50 de minute. Principalele contribuții la acest succes au venit din partea jucătoarelor Sonia Seraficeanu și Eliza Buceschi.

După schimbarea portarilor la Serbia, apărarea sârboaicelor a început să funcționeze. În ultimele opt minute și 51 de secunde ale primei reprize, România a reușit să înscrie doar două goluri.

Serbia se apropiase la 3 goluri

Cu toate acestea, România, care a condus cu până la opt goluri în prima repriză, a intrat în pauză cu un avans de șase goluri, 19-13.

Cu excepția unui început mai puțin favorabil al reprizei secunde, România a dominat restul jocului. Echipa condusă de Florentin Pera și-a păstrat calmul. Chiar și în momentele în care Serbia a redus diferența la doar trei goluri, 22-19.

Intervalul de patru minute fără goluri din partea Serbiei a reprezentat punctul de cotitură al meciului. A determinat un time-out al echipei antrenorului Uros Bregar. Însă acesta s-a dovedit a fi prea puțin și prea târziu. România a demonstrat superioritate în cele din urmă, chiar și fără prezența Cristinei Neagu, care încă se recupera după o accidentare.

În ceea ce privește marcatorii, Eliza Buceschi (8 goluri) și Sonia Seraficeanu (7 goluri) au fost principalele contributoare la succesul României. Atacul Serbiei a suferit din cauza unui număr crescut de mingi pierdute în atac, 14 la număr, în comparație cu doar 4 ale României. Diferența s-a accentuat la zece goluri la finalul partidei, scorul fiind 38-28 în favoarea României.