Florin Cîţu a declarat că proiectul de buget pentru 2021 este unul echilibrat, construit „în jurul investiţiilor”, care va forța o reformă în acest an.

„Anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul după 30 de ani, recunoscut acest lucru şi de Consiliul Fiscal şi de instituţiile internaţionale, un buget construit în jurul investiţiilor”, a transmis Cîțu.

România dă lovitura

„Şi anul trecut, aceeaşi oameni ne spuneau că vom distruge România. Ei nu, am reuşit în cea mai mare criză economică din ultima sută de ani să avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, împotriva a tot ceea ce aţi făcut în Parlamentul României. V-am demonstrat cum se face economie.

E un buget construit în jurul investiţiilor, pentru că am arătat clar că doar investiţiile sunt cele care vor duce la dezvoltarea României, dar un buget care forţează reforma şi de asta vă e frică, vă e frică că sinecuriştii pe care îi aveţi în funcţii nu vor mai fi acolo, nu vor mai avea aceleaşi salarii. Vă spun eu că vom face reformă în acest an”, a explicat Cîţu la dezbaterea „Ora prim-ministrului” din Camera Deputaţilor.

Dezbaterea a fost iniţiată de social-democraţi, care au venit în plen cu pancarte având mesaje critice la adresa premierului, iar în timpul discursului susţinut de Florin Cîţu, deputatul PSD Toma Ilie a adus la prezidiu o coasă de carton.

Legea bugetului pe 2021

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, la finalul ședinței Biroului Executiv (BEX) al partidului, că Guvernul se va reuni în şedinţă luni pentru a adopta forma finală a legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale pe anul 2021. Acesta a precizat faptul că senatorii și deputații liberali nu vor depune amendamente în Parlament.

„În Biroul Executiv am luat decizia, în unanimitate, de a susține legea bugetului în forma în care va fi adoptată de guvern. Noi am formulat propuneri împreună cu colegii parlamentari și primari. Unele au fost adoptate, altele nu”, a declarat Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin