Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, la finalul ședinței Biroului Executiv (BEX) al partidului, că Guvernul se va reuni în şedinţă luni pentru a adopta forma finală a legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale pe anul 2021. Acesta a precizat faptul că senatorii și deputații liberali nu vor depune amendamente în Parlament.

„În Biroul Executiv am luat decizia, în unanimitate, de a susține legea bugetului în forma în care va fi adoptată de guvern. Noi am formulat propuneri împreună cu colegii parlamentari și primari. Unele au fost adoptate, altele nu”, a declarat Ludovic Orban.

Proiectul de buget va fi adoptat cel mai probabil marți

Acesta a mai precizat că proiectul de buget va ajunge în Parlament cel mai probabil marți, după adoptarea sa finală în ședința de guvern de luni seară, programată pentru ora 19:00.

„În ceea ce priveşte legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliul Legislativ. Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament. Împreună cu doamna Anca Dragu, preşedintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România”, a spus Orban, la Parlament.

OUG pentru prelungirea măsurilor de susținere a mediului de afaceri

Pe de altă parte, Ludovic Orban a mai spus că Guvernul va adopta ordonanţa de urgenţă necesară pentru prelungirea măsurilor de susţinere a mediului de afaceri. Orban a precizat că a avut o discuţie în acest sens cu premierul Florin Cîțu.

„De asemenea, am mai avut o discuţie cu premierul, în care premierul m-a informat că există, în momentul de faţă, toate avizele, şi că Guvernul va adopta ordonanţa de urgenţă necesară pentru prelungirea măsurilor de susţinere a mediului de afaceri, e vorba de IMM Invest, IMM Factor, de Agri Invest, care, în urma deciziei Comisiei Europene de a prelungi cadrul temporar până la data de 31 decembrie 2021, şi noi avem posibilitatea de a prelungi toate aceste măsuri de susţinere a mediului de afaceri, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu