„Nu plecaţi după fentă pentru că acum nu avem o criză politică. E doar o negociere dură pe banii din PNRR şi pe posturile cheie din Justiţie. Adevărata criză politică începe din 25 septembrie încolo, când se va schimba majoritatea parlamentară,” scrie jurnalistul Robert Turcescu, pe site-ul evz.ro.

Mai mult, Turcescu susține că Florin Cîțu nu va mai fi mult timp în funcția de premier, dar motivul nu este situația politică de acum, ci simplul fapt că nu este bun de premier.

„Pariul meu este că Florin Cîţu are zilele numărate la Palatul Victoria, chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla în siajul actualei pseudo-crize politice. Dar nu va mai rezista multe luni în fruntea guvernului dintr-un motiv evident: nu e bun de prim-ministru,” susține Robert Turcescu.

O vom duce din scandal în scandal

„Adevărul e că ne vom obişnui şi cu genul acesta de politică pentru că resursa de profesionişti care să asume un post de ministru şi să aibă şi habar de ceea ce înseamnă viaţa de partid e aproape inexistentă. În politică e plin la această oră fie de gargaragii neterminaţi profesional, dar care se visează urcaţi în funcţii de miniştri, fie de inşi care au ceva cunoştinţe profesionale într-un domeniu, dar care tocmai pentru că sunt bine cu meseria lor, refuză ierahiile de partid în care de multe ori un prost cu funcţie are ultimul cuvânt. Aşa că o vom duce din scandal în scandal pentru că n-are cine să ne scoată din actuala stare de fapt,” mai scrie jurnalistul.

USR PLUS a anunţat, după o şedinţă de câteva ore a conducerii formaţiunii, că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, „care a aruncat ţara în criză politică”.

„USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare”, afirmă reprezentanţii formaţiunii, care cer negocieri pentru un nou premier şi adaugă că, dacă discuţiile eşuează, vor susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu.