Companiile Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de viaţă şi-au prezentat rezultatele financiare înregistrate în primul semestru al anului 2020. Profitul net cumulat al celor două companii a atins 3,5 milioane de euro conform IFRS, potrivit unui comunicat al grupului.

Creştere de 15% pe segmentul de asigurări non-auto

Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2020, Uniqa Asigurări a înregistrat o creştere de 15% pe segmentul de asigurări non-auto, comparativ cu perioada similară a anului anterior, înregistrând prime brute subscrise în valoare de 17,9 milioane de euro pe această linie de activitate, conform IFRS.

În primul semestru al anului în curs, activitatea Uniqa Asigurări de viaţă a continuat să fie susţinută de vânzarea produselor tradiţionale, care au înregistrat o creştere cu aproape 5% faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Compania a încheiat semestrul I cu un volum de prime brute subscrise din asigurările de viaţă în valoare totală de 7,3 milioane de euro, conform IFRS, cu 21% sub cea înregistrată în aceeaşi perioadă din 2019.

Prime brute subscrise ale celor două companii Uniqa în scădere cu 6% faţă de primul semestru din 2019

La finalul primului semestru din 2020, primele brute subscrise în total de cele două companii Uniqa se situau la nivelul de 45,6 milioane de euro, conform IFRS, cu 6 procente sub cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului anterior. Principalele cauze ce au dus la această reducere au fost accentuarea efectelor măsurilor de reducere a ponderii asigurărilor RCA şi asigurărilor auto facultative pe segmentul de leasing în cadrul portofoliului companiei, dar şi pe fundalul efectelor stării de urgenţă, notează Agerpres.

Uniqa Insurance Group operează pe piaţa românească din 2008, oferind toate formele de asigurări de bunuri, de răspundere şi de persoane. În 2010, Uniqa a început operaţiunile pe piaţa asigurărilor de viaţă, lansând compania Uniqa Asigurări de viaţă.