Premierul Viorica Dăncilă pare să nu reușească să convingă membrii PSD, motiv pentru care devine ținta a din ce în ce  mai multe atacuri. Astăzi, o scrisoare extrem de dură i-a fost adresată de mai mulți membri ai partidului.

Horia Nasra, fostul președinte al PSD Cluj, îi cere Vioricăi Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă semnată și de deputatul Cornel Itu și de 40 de primari și viceprimari, respectarea statutului partidului și susține că organizația nu poate fi condusă „de un om care jignește clujenii”.

„Partidul Social Democrat nu este pe persoană fizică, este o asociere de idei, de oameni, de prieteni, de parteneri, un țesut de amintiri, muncă și responsabilitate atunci când românii ne-au încredințat guvernarea țării. Evenimentele din 26-27 mai au produs două duşuri reci pentru social-democraţie și cu toții am considerat că este corect să revenim în totalitate la statutul partidului și la valorile noastre. Toți am considerat că niciodată nu trebuie să mai permitem ca o organizație județeană să fie lăsată cu o conducere interimară timp de trei sau patru ani și că alegerile libere stau la baza organizării noastre politice”, susține fostul lider al PSD Cluj pe Facebook.

„Statutul PSD trebuie respectat și considerăm că articolul 47 trebuia aplicat ad litteram: ”(1) Membrii de partid pot să aleagă şi să fie aleşi după 3 luni de la obţinerea calităţii de membru de partid. (3) Membrii de partid care îşi depun candidatura pentru funcţii de conducere trebuie să dovedească experienţă politică, profesionalism, atașament pentru valorile social-democrației, comportament social și politic apreciat de comunitate, spirit de solidaritate și respect pentru colegii de partid și pentru membrii comunității din care fac parte””, se mai spune în scrisoare.