Noi schimbări în transportul în comun din Capitală, anunţate de primarul general, Nicuşor Dan!

Noi benzi unice pentru transportul de suprafaţă, în această toamnă

Edilul spune că, la toamnă, vor fi realizate alte benzi unice pentru autobuzele şi troleibuzele din Bucureşti, sperând că, în urma acestor modificări, va creşte viteza de deplasare a mijloacelor de transport în comun pe acele trasee.

„În opinia mea, atât mijloacele de transport, cât şi staţiile sunt mult mai curate decât erau anul trecut (…). La fel, au fost făcute progrese în ceea ce priveşte mijloacele de plată.

Vrem să facem în această toamnă câteva linii unice, benzi unice pentru transportul de suprafaţă, astfel încât să creştem viteza de deplasare pe aceste linii”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, după o întâlnire cu primarii de sectoare.

Primarul general al Capitalei a mai subliniat că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti-Ilfov, care, în linii mari, stabileşte orarul pentru toate mijloacele de transport, reprezintă un progres în domeniul transportului public, transmite Agerpres.

Se scumpesc călătoriile cu autobuzul şi metroul în Capitală de la 1 august!

Anunţul privind introducerea de noi benzi unice pentru transport vine la o zi după vestea privind majorarea tarifelor STB şi Metrorex în Bucureşti.

STB și Metrorex își vor armoniza oferta comercială începând cu 1 august, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din Bucuresti și zona metropolitană.

O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.

Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.

Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei pentru jumătate de an (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei pentru un an întreg (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Mai multe detalii aici.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin