Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan îi anunță pe bucureșteni că în această seară începe cel de-al patrulea tratament împotriva ţânţarilor din acest sezon.

Totodată, edilul a mai subliniat faptul că toate sectoarele din Capitală vor fi vizate de această măsură începând cu ora 20.00 până la ora 5 dimineața. În ceea ce privește utilajele, Nicușor Dan anunță că sunt utilizate zilnic 20 de utilaje.

„În această seară începe al patrulea tratament anti-ţânţari din acest sezon. Echipele vor interveni în toate sectoarele Bucureştiului, de la ora 10 seara şi până la 5 dimineaţa, cu circa 20 de utilaje zilnic”, a arătat Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Nicușor Dan anunță deratizare în Capitală

Pe lângă problema țânțarilor din Capitală, primarul Capitalei a mai subliniat faptul că vor continua în această seară și acţiunile de combatere a căpuşelor în toate parcurile şi pe spaţiile verzi din Capitală, în timpul zilei, dar şi acţiunile de deratizare – în subsolurile blocurilor şi ale instituţiilor publice, în reţelele de termoficare.

”În paralel, continuă acțiunile de combatere a căpușelor în toate parcurile și pe spațiile verzi din Capitală, în timpul zilei, dar și acțiunile de deratizare – în subsolurile blocurilor și ale instituțiilor publice, în rețelele de termoficare”, a mai menționat edilul.

Nicușor Dan a mai adăugat că bucureștenii care se confruntă cu astfel de probleme pot semnala locurile unde este nevoie de intervenție la un număr de telefon special, echipele urmând să se mobilizeze pentru a rezolva situația.

„Există un număr de telefon 0752.041.898 (Compania Municipală Eco Igienizare), unde bucureştenii pot semnala locurile în care e nevoie de intervenţie”, a menţionat primarul general.

Amintim faptul că la începutul luni iunie, Nicușor Dan anunța că a fost aprobat Planul de intervenţie pentru acţiuni de tip DDD – deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie.

Totodată, la acel moment, edilul mai preciza că intervenţiile cu tratamente împotriva ţânţarilor vor începe în momentul în care ploile se vor opri şi după ce iarba va fi tăiată, în cazul tratamentelor pentru căpuşe.