Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a revoltat în plină şedinţă a Uniunii Europene! Acesta a taxat dur o greşeală imensă a unui lider european. Este cutremur total la Bruxelles unde se cere demisia.

Revoltă totală a lui Traian Băsescu

Revoltă totală şi intervenţie pe măsură a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu. Acesta a criticat în termeni duri vizita lui Josef Borell la Moscova, ca reprezentant al Uniunii Europene.

Borell a gafat groaznic şi a pus UE într-o ipostază jenantă faţă de Rusia. De altfel, mai mulţi europarlamentari europeni, printre care popularii sau cei din grupul Renew au cerut demiterea imediată a lui Borell.

” 09.02.2021 Intervenţie în Parlamentul European.

Temă: Dezbatere pe tema vizitei Înaltului Reprezentant Josef Borrell la Moscova, în perioada 04-06.02.2021
Domnule Borrell,

V-ați dus la Moscova nepregătit pentru o confruntare cu Lavrov într-o conferință de presă.

În discursul dumneavoastră v-ați referit la câteva generalități începând de la studenții ruși, o regretată Europă de la Lisabona la Vladivostok, și în fine ați amintit de arestarea lui Navalnâi și a mii de manifestanți. Pentru acest ultim punct Lavrov v-a făcut cadou un filmuleț ilustrând violențe din Occident iar un jurnalist v-a chestionat pe problema ziariștilor de la Sputnik arestați în Letonia.

Și pentru ca deriva dumneavoastră să fie completă, ați căzut în capcana întrebării legată de Cuba, ceea ce va îndepărtat definitiv de posibilitatea de a da mesajele necesare și așteptate de europeni.

La rându-i, Lavrov a dat varianta rusească la toate subiectele de interes, precum: statele din Parteneriatul Estic, situația din Caukaz, sau din Africa de Nord, migrația ilegală, campanii de dezinformare sau despre multilateralism multipolar și nu a ezitat să compare relația SUA-Cuba cu Rusia-Ukraina.

Din păcate abordarea Uniunii asupra temelor enunțate de Lavrov nu a fost auzită de cetățenii europeni pentru că domnul Borrell nu le-a rostit.

În fine Lavrov a concluzionat că ”Uniunea Europeană nu este un partener de încredere” iar după conferința de presă trei diplomați din state ale Uniunii au fost expulzați.

Avem o singură soluție: să nu credem în Moscova și mai credeți-ii dragi colegi și pe politicienii din Est care vă spun ce înseamnă Rusia”, a tunat Băsescu în plenul Parlamentului European.