Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Sorin Grindeanu lansează acuzații exterm de dure la adresa Guvernului. Mai exact acesta acuză că în mediul privat „se acționează brutal” dar la stat se fac angajări „pe bandă rulantă”, de vină pentru acest fenomen fiind liberalii aflați la guvernare.

Totodată, el a subliniat faptul că în ultimul an, Guvernul a reușit să distrugă forța de muncă din mediul privat, lăsând oamenii fără locuri de munca, iar lipsa de măsuri de stimulare economică a dus la pierderi și mai mari.

„Iată esența reformei de dreapta: condamnăm economia privată și categoriile sociale vulnerabile ca să spargem banii țării pe pilele puterii!

Guvernarea ultimului an și jumătate distruge forța de muncă din mediul privat, lăsând oamenii fără serviciu. Lipsa măsurilor de stimulare economică a condus la pierderea a peste 100.000 de locuri de muncă în 12 luni, rata șomajului ajungând la 5,6%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2016 încoace”, a scris Grindeanu.

Rata șomajului, la cel mai ridicat nivel

Acesta a mai adăugat că rata șomajului din România a înregistrat în ultimele luni, în special în rândul tinerilor, cel mai ridicat nivel de peste 17%, categoria aceasta fiind cea mai lovită de momentele de recesiune.

Totodată, Grindeanu mai subliniază faptul că reforma statului îi obligă practic pe români să ”strângă cureaua”, totul pentru ca guvernanții să o ducă mai bine.

„Rata şomajului înregistrează cel mai ridicat nivel în rândul tinerilor între 15 și 24 ani – 17,3%. Aici politicile de ocupare lipsesc cu desăvârșire iar impactul puternic și inegal al crizei economice și sociale asupra tinerilor este evident. Tinerii sunt categoria socială cea mai lovită de momentele de recesiune. Apare fenomenul numit efectul «lucrătorului descurajat»: stare financiară alterată, șomaj ridicat, depresie și anxietate. În România, 1 din 5 tineri este șomer! Suntem din nou pe contrasens, peste media UE.

Iar în timp ce în mediul privat se acționează brutal, la stat se fac angajări pe bandă rulantă. De la începul anului Guvernul a angajat 3.830 persoane, numarul bugetarilor sărind de 1,25 de milioane. Aproape 18 mii de pile au fost aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea, din 1 noiembrie 2019!

Reforma statului se face obligând-i pe români să strângă cureaua, ca s-o poată lărgi Cîțu pentru burțile tot mai nesătule ale șefilor săi politici!”, a mai scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook.