Deputatul PNL Florin Roman vine cu noi precizări în contextul tensiunilor din ultimele zile. Mai exact, potrivit acestuia, PNL îl susține 100% pe Florin Cîţu. Totodată, el a subliniat faptul că nu se poate pune în discuţie renunţarea la actualul premier, aşa cum propun cei de la USR PLUS.

În același timp, deputatul PNL susține că este dreptul celor de la USR PLUS să desemneze un nou ministru al Sănătății cât mai repede, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.

Totodată, el a ținut să amintească de ordinul emis de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan. Potrivit acestuia, ”nu liberalii sau nu Florin Cîţu au dat drumul la ordine care afectează viaţa a milioane de români, fără să informeze premierul sau Guvernul României”.

“PNL-ul are o singură variantă, varianta este aceea de a merge înainte în această coaliţie. Este dreptul colegilor de la USR PLUS să desemneze un nou ministru al Sănătăţii, eu sunt convins că au foarte mulţi oameni pregătiţi pentru a ocupa acest portofoliu.

Suntem încă, din păcate, în plină pandemie, suntem într-o perioadă în care se pune problema boicotării unor şedinţe de Guvern, în care se emit acte normative în lupta contra COVID şi eu cred că responsabilitatea trebuie să fie cuvântul de ordine. Nu cred că orgoliile astea exacerbate, să blocăm o ţară pentru un om, sunt bune pentru ambele partide şi pentru întreaga coaliţie de dreapta, în această perioadă. Cel care a generat toate lucrurile astea este ministrul Voiculescu. Nu liberalii sau nu Florin Cîţu au dat drumul la ordine care afectează viaţa a milioane de români, fără să informeze premierul sau Guvernul României”, a susţinut el, la RFI.

Florin Cîțu va rămâne premier

În ceea ce privește varianta propusă de USR PLUS, mai exact continuarea coaliţiei, dar fără Florin Cîţu premier, Florin Roman a precizat că liberalii nu vor fi de acord niciodată cu așa ceva. El a mai menționat că nu este momentul în care România să sufere o criză guvernamentală și parlamentară, în condițiile în care pandemia de coronavirus generează oricum mari probleme din mai multe puncte de vedere.

“O chestiune de genul ăsta nici nu poate fi pusă în discuţie (…). Noi îl susţinem 100% pe premierul Florin Cîţu, avem mare încredere în el, este un om tânăr, este un om competent, din punctul nostru de vedere, vine cu o foarte mare experienţă în echipa guvernamentală, a fost ministru de Finanţe. Deci nu cred că e vremea în care să aruncăm România dintr-o criză guvernamentală într-o criză politică şi parlamentară, care să se suprapună peste o criză sanitară”, a afirmat Roman.

Nelu Tătaru revine în Guvern?

Deputatul a venit și cu o cale de mijloc pentru a depăși această criză. Mai exact, acesta propune o discuție serioasă prin care portofoliul Ministerului Sănătății să treacă către PNL.

El susține că Nelu Tătaru este o persoană care a gestionat bine pandemia de coronavirus, iar România nu are nevoie de ”experimente”, mai ales având în vedere situația epidemiologică în care se află. Acesta propune totodată găsirea unui ministru care să știe ce are de făcut în acest context sanitar.

“Eu cred că ar putea fi făcută o discuţie, dar foarte serioasă. Eu nu am ascuns niciodată că sunt un susţinător al fostului ministru Nelu Tătaru, care a gestionat extraordinar de bine, având în vedere condiţiile dificile de anul trecut, când nu aveam materiale, nu aveam echipamente, nu aveam mai nimic, toată populaţia era panicată.

Eu cred că nu avem timp de experimente. Înţeleg că acum sunt discuţii şi între colegii de la USR şi PLUS, pentru că mandatul de ministru prin domnul Voiculescu revenea PLUS, l-ar vrea colegii de la USR. Poate ar fi o cale de mijloc în această criză să fie transferat acest portofoliu către PNL şi nu doar către PNL, ci către un ministru care a dovedit deja că ştie ce are de făcut într-o situaţie de criză sanitară”, a arătat deputatul PNL.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea