Anunțul a fost făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Mai exact, acesta a dat asigurări că social democrații vor depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Totodată, liderul social-democraților a mai menționat că i-a invitat pe cei din USR să o semneze, în contextul actualului conflict din interiorul coaliției, generat de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Ciolacu mai precizează că mișcarea făcută de Guvern în plină pandemie a fost una inconștientă, lăsând întreaga țară fără un ministru al Sănătății, în timpul unei crize sanitare. El a mai adăugat că în loc ca autoritățile să se concentreze pe rezolvarea problemelor cauzate de pandemie, se vorbește mai mult despre ”ifosele USR”.

”Categoric vom depune moțiunea de cenzură. Am înțeles că USR dorește schimbarea domnului Cîțu, moțiunea este cel mai democratic mod. Îl invit pe domnul Barna să semneze moțiunea.

Sunt inconștienți, au lăsat România fără ministru, șantajează Guvernul și statul că nu se prezintă la ședința de guvern. Românii ar trebui să iasă cu furcile și să îi izgonească. Cum să anunțe un membru al Guvernului că nu se prezintă la ședința de guvern?! Cine a auzit vreodată să refuzi interimatul la Sănătate, cel mai important minister în pandemie?! În loc să vorbim de vaccinare, vorbim de ifosele USR”, a declarat liderul PSD, la Realitatea Plus.

Klaus Iohannis este vinovatul

În același timp, Marcel Ciolacu a găsit și persoana vinovată pentru întreaga situație și anume președintele Klaus Iohannis. În acest context, liderul PSD susține că este nevoie de alegeri anticipate.

În ceea ce privește criza politică și sanitară în care ne aflăm, Ciolacu susține că șeful statului trebuie să rezolve acest aspect. El a mai adăugat că este foarte sigur că cei de la USR nu vor pleca de la Guvernare, iar PSD nu va susține niciodată un guvern minoritar PNL.

”Președintele României a creat acest circ când a refuzat dreptul constituțional al PSD de a propune un premier. Președintele trebuie să rezolve această criză pe care el a creat-o. Decât să prelungești o criză politică, câteodată este bine să te întorci la popor și să faci alegeri.

Suntem ferm convinși că USR nu va pleca de la guvernare. Este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

sursa FOTO: Capital