Bombă pe scena politică! PSD cere alegeri anticipate. Deși analiștii politici au avansat până acum posibilitatea unui guvern minoritar PNL, care să fie susținut din Parlament de PSD, social-democrații au ținut să infirme categoric această posibilitate.

PSD arată că atât PNL, cât și cei de la USR PLUS ”sunt toxici pentru societate” și, prin urmare, orice înțelegere politică privind guvernarea alături de unul din aceste două partide este exclusă.

Bombă pe scena politică! PSD cere alegeri anticipate. ”Este singura soluție”

Partidul Social Democrat a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că soluția este ”întoarcerea la popor prin alegeri anticipate”, dacă coaliția de guvernare nu reușește să rezolve criza politică, după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

”Dacă nu sunt capabili să-și rezolve criza creată, singura soluție este întoarcerea la popor prin alegeri anticipate. PSD nu va susține din Parlament niciun guvern minoritar PNL.

PSD nu va susține niciun guvern condus de PNL sau de USR-Plus. PSD exclude categoric orice scenariu de acest fel”, se arată în comunicatul PSD.

”Iohannis și cele trei partide care au pierdut alegerile anul trecut sunt responsabile de criza pe care au creat-o.

”Românii s-au lămurit cât de nocivi sunt PNL și USR+”

Dacă Iohannis nu e în stare să își facă treaba de mediator, singura soluție este să ne întoarcem la popor prin ALEGERI ANTICIPATE, pentru că actualul Parlament nu mai răspunde voinței populare, iar românii s-au lămurit cât de nocivi sunt PNL și USR+ pentru întreaga societate”, a mai transmis sursa citată.

Copreședintele Alianței USR PLUS și vicepremierul Dan Barna a anunțat miercuri, după ședința de criză din interiorul Alianței în urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu, că cele două partide i-au retras sprijinul politic premierului Florin Cîțu din cauza remanierii ministrului Sănătății, informează digi24.ro.

Barna susține că a avut și o discuție cu președintele Klaus Iohannis și că a cerut o ședință a Coaliției pentru a vedea cum ”vom funcționa în continuare”.

Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan.