Vizitele la Spitalul Județean Buzău, interzise începând de joi

Vizitele la Spitalul Județean Buzău au fost interzise din cauza cazurilor de gripă și rujeolă. Conform informațiilor furnizate de conducerea Spitalului Județean Buzău, accesul vizitatorilor va fi interzis în cel mai mare spital al județului, ca urmare a unei recomandări emise de către Direcția Județeană de Sănătate Publică Buzău.

„Din cauza creşterii numărului infecţiilor respiratorii, în special a gripei şi a situaţiei epidemiologice de rujeolă declarată conform adresei D.S.P.J. nr 1/298 din 17.01.2024 şi OMS 3670/2022, vă anunţăm că, începând cu data de 18 Ianuarie 2024,az se suspendă vizitele aparţinătorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău”, au transmis reprezentanții spitalului.

Autoritățile de sănătate publică din Buzău atrag atenția cu privire la creșterea numărului de cazuri de gripă, în special gripă de tip A, la care se adaugă și cazuri de COVID, rujeolă și alte viroze respiratorii.

În ultimele zile, s-a observat o creștere semnificativă a numărului de persoane care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. În multe dintre cazuri, a fost confirmată prezența gripei de tip A.

Epidemie de gripă, în plină desfășurare

Suntem în plină epidemie de gripă, iar numărul cazurilor este extrem de ridicat. O mare parte dintre pacienții care sunt spitalizați cu simptome severe de gripă nu au beneficiat de vaccinare.

Irina Strâmbu a avertizat că ne aflăm în plină epidemie de gripă, cu un număr semnificativ de cazuri. Ea a recunoscut că românii sunt deja familiarizați cu conceptul de boală virală. De asemenea, au învățat să identifice simptomele în urma experienței cu COVID-19.

Potrivit doctorului, testele pentru gripă sunt acum efectuate mult mai frecvent, datorită creșterii conștientizării provocate de pandemia de COVID-19. Ea a menționat că în mediul spitalicesc, în special, se înregistrează cazuri de pacienți cu afecțiuni cronice, care contractează aceste infecții virale.

Conform declarațiilor medicului, majoritatea cazurilor sunt de gripă de tip A. Însă există și situații în care se înregistrează gripa de tip B.

Întrebată dacă pacienții afectați de gripă sau alte viroze fuseseră vaccinați, medicul a subliniat că mulți dintre aceștia nu au primit vaccinul antigripal. Ea însăși a recunoscut că nu s-a vaccinat în acest sezon. Irina Strâmbu a evidențiat că vaccinarea antigripală nu era foarte răspândită anterior. A menționat, totodată, că în acest an, nu s-a imunizat pentru că nu a organizat achiziționarea dozei necesare. Mai multe puteți afla aici.