Marcel Ciolacu, președintele interimar al Partidului Social Democrat, a declarat, azi, la Antena 3, că își dorește ca Sorin Grindeanu să revină la PSD, însă exclude ideea de a fi în competiție cu acesta. În plus, Ciolacu a spus că va face echipă cu Grindeanu, însă nu va fi în competiție.

„Sorin Grindeanu a participat la Olt, la Timiș, acolo unde și-a început cariera politică. Am înțeles că a mai fost la Tulcea. Cred că decizia îi aparține lui Grindeanu (de a reveni în PSD n.r.). Eu îmi doresc ca Sorin Grindeanu să revină în PSD. Eu exclud să fiu competitor cu Sorin Grindeanu. O să fac echipă cu Sorin Grindeanu. Nu o să fiu în competiție”, a spus Ciolacu.

Va candida Ciolacu la șefia PSD?

În ceea ce privește candidatura lui Ciolacu la șefia PSD, acesta a precizat că încă nu a luat o decizie, dar vrea totuși să se consulte cu colegii săi înainte de a se pronunța. Șeful interimar al PSD a spus că vrea mai întâi să facă modificări la statut și să schimbe lucrurile prin partid.

Pe de altă parte, Ciolacu a menționat că prioritatea în momentul de față o reprezintă moțiunea de cenzură, înaintată de PSD, în urmă cu ceva timp. PSD vrea ca actualul Guvern să fie înlăturat de la putere.

„O să iau o decizie, totuși, împreună cu colegii mei. Mai întâi, să facem modificările la statut. Va fi o echipa care va demonstra că PSD are capacitatea să se schimbe chiar și sub anumite presiuni. Prioritatea mea nu e Congresul. PSD funcționează în standarde normale. Prioritate e moțiunea de cenzură”, a adăugat Ciolacu.