Restricțiile se păstrează pentru unii români în noaptea Înviere! Doar cei care participă la slujba de Înviere vor putea să circule după ora 10 seara.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a subliniat faptul că cetățenii care nu participă la slujbă chiar nu vor avea ce alte activități să desfășoare.

Restricțiile se păstrează pentru unii români! Doar cei mare merg la slujba de Înviere pot circula

În noaptea de Înviere este permisă circulația între orele 22.00 și 05.00 doar pentru persoanele care merg la slujbele religioase, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, care a transmis un mesaj pentru ca cei care nu vor merge la biserică să rămână acasă.

“Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00, magazinele vor rămâne deschise până la 20.00 și în Vinerea Mare.

Sunt convins că în noaptea de Înviere, milioanele de credincioși vor da dovadă de echilibru și simț civic crescut, comportamentul fiecăruia fiind decisiv în lupta contra pandemiei.

În noaptea de 1 spre 2 mai circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase.

Stațiunile, deschise cu respectarea tuturor regulilor

Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă.

Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare”, a spus Lucian Bode, vineri, într-o conferință de presă, potrivit digi24.ro.

Trebuie reamintit faptul că în Vinerea Mare magazinele vor fi deschise până la 8 seara, cu două ore mai mult față de noile restricții.

Așa cum s-a întâmplat și de Paștele Catolic, autoritățile arată înțelegere și pentru sărbătoarea ortodoxă.

Credincioșii vor putea merge liniștiți la slujba de Înviere, circulația liberă va fi permisă până la ora 5 dimineața.

Regulile au fost deja anunțate de premierul Florin Cîțu.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea.