Lucian Bode reacționează

Lucian Bode a declarat situația este „cât se poate de clară” iar apariția numelor și adreselor respectivă nu este un lucru normal. „poate că nu ne sunt toţi prieteni pe pământul acesta, dar pot veni în orice moment să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicităţii”, subliniază ministrul Afacerilor Interne.

„În ceea ce priveşte campania de vaccinare a personalului din structurile MAI, am o situaţie cât se poate de clară (…) şi vreau să spun că, în acest moment, din cei care şi-au manifestat opţiunea de a se imuniza, până în acest moment s-au vaccinat 53,5%, 26-27.000 de angajaţi din structurile MAI, dintr-un total de circa 50.000 care şi-au exprimat opţiunea”, a spus Lucian Bode pentru TVR1.

Peste 20% din angajații MAI s-au imunizat

Ministrul transmite că „peste 20% din tot ce înseamnă structurile MAI s-au imunizat până în acest moment”. Totuși, acesta este de părere că publicarea listelor respective nu este un lucru normal.

„Deci, peste 20% din tot ce înseamnă structurile MAI s-au imunizat până în acest moment. Dar, acele liste despre care faceţi referire, eu spun foarte clar că nu este normal (…) ca ele să fie publicate, cu adresă, legat de sistemul de apărare, sistemul de ordine publică; aici înţeleg că era vorba şi despre serviciile de informaţii.

În ce condiţii… Vezi adresa, strada x, numărul y şi constaţi că acolo s-au vaccinat 7, 8, 10 cetăţeni din structurile respective. Păi, în momentul respectiv, poţi să te aştepţi ca oricine, nu ştiu, poate că nu ne sunt toţi prieteni pe pământul acesta, dar pot veni în orice moment să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicităţii”, a conchis Bode.