Măsură fără precedent anunțată de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a dispus ca polițiștii să facă în premieră anumite verificări.

Volumul de muncă este unul uriaș, având în vedere că trebuie reanalizate petițiile și sesizările fără caracter penal din ultimele 24 de luni.

Măsură fără precedent anunțată de ministrul de Interne! Polițiștii, puși la treabă

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că a cerut conducerilor tuturor inspectoratelor de poliție din țară să reanalizeze plângerile făcute în ultimii doi ani în care se regăsesc amenințări cu posibile acte de violență.

Bode a făcut publică informația în contextul cazului de la Onești.

„Am avut raportul preliminar în două etape. Prima, în care am anunțat măsurile preliminare și anume sesizarea unităților de parchet competente pe componenta neglijenței în serviciu legat de modul în care s-a intervenit.

Apoi, sesizarea unităților de parchet privind modul în care s-au analizat sesizările din ultimii ani legat de acest individ.

A doua componentă a raportului preliminar mai prevede o măsură, pe care o anunț acum, am dispus declanșarea la nivelul tuturor structurilor Poliției Române a unui proces de reanalizare a petițiilor și sesizărilor fără caracter penal din ultimele 24 de luni pentru a identifica situațiile în care petenții amenință cu săvârșirea actelor de violență”, a declarat Bode, luni, potrivit digi24.ro.

Potrivit ministrului, raportul final privind intervenția de la Onești va fi gata în câteva zile.

Trebuie precizat că bărbatul din Onești, care a ținut ostatici și apoi a omorât doi muncitori, a amenințat încă din 2018 că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, într-o înregistrare pe Facebook.

Amenințări făcute încă din 2018

Acesta a rămas fără imobil după ce soția sa a fost găsită vinovată de furt de la Combinatul Chimcomplex Borzești. Fata bărbatului susține, însă, că nu a fost vorba de o executare silită cu formulă executorie și nu exista un document în acest sens.

În 2018, Gheorghe Moroșan a publicat pe Facebook o înregistrare video, în care anunță că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se satisfac câteva doleanțe.

Sexagenarul l-a acuzat pe executorul judecătoresc pentru că l-ar fi evacuat cu jandarmii fără să arate un document care să-i dea acest drept.

Unul dintre jandarmi i-ar fi pus pistolul la cap fiicei lui, ca să o grăbească să iasă din casă, mai spune acesta în înregistrare, potrivit Ziarul de Bacău.

Eu nu am reclamat decât atât: unde este hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă, investită cu formulă executorie care le-a dat dreptul să îmi intre în apartament și să fiu executat silit? Din care motiv nu am fost audiat la nici o cercetare penală?

Din care motiv nu a fost permis mie și familiei mele să participe la inventarierea bunurilor din apartament? Bunurile din apartament mi-au dispărut complet. Pentru a dovedi toate acestea, am poze, înregistrări și martori. Vă rog să îmi dați aceste răspunsuri pentru că familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește situația, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc!”, a amenințat Moroșan.