Măsurile de lockdown parțial impuse de Germania ar putea fi prelungite până la începutul primăverii, dacă infecțiile nu vor fi controlate, a declarat ministrul Economiei Peter Altmaier într-un interviu publicat sâmbătă, după cum transmite Reuters.

Altmaier a declarat pentru Die Welt că nu este posibil să se relaxeze măsurile, în timp ce există incidențe de peste 50 de infecții la 100.000 de locuitori în multe zone ale Germaniei.

„Avem trei-patru luni lungi de iarnă înaintea noastră”, a spus el. „Este posibil ca restricțiile să rămână în vigoare și în primele luni ale anului 2021”.

Cancelarul Angela Merkel a convenit miercuri cu liderii celor 16 state federale ale Germaniei să extindă și să întărească măsurile împotriva coronavirusului cel puțin până pe 20 decembrie.

Germania a impus măsura de lockdown parțial la începutul lunii noiembrie, când au fost închise barurile și restaurantele, dar a permis școlilor și magazinelor să rămână deschise. Măsurile au oprit creșterea exponențială a cazurilor, dar infecțiile s-au stabilizat la un nivel destul de ridicat.

Au existat 21.695 de cazuri noi confirmate de coronavirus în Germania, conform datelor transmise sâmbătă de Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase, aducând totalul de cazuri, de la începutul pandemiei și până în prezent, la 1.028.089.

Conform datelor de la sfârșitul anului trecut, în Germania, numărului românilor stabiliți depășește 750.000.

Germanii au ieșit în stradă la Frankfurt

Sute de persoane au manifestat sâmbătă în oraşul Frankfurt pe Odra din estul Germaniei împotriva restricţiilor impuse în această ţară pentru stăvilirea noului tip de coronavirus, informează dpa.

Protestatarii s-au adunat în acest oraş amplasat lângă frontiera cu Polonia, la eveniment fiind prezente importante efective ale poliţiei.

În jur de 1.500 de participanţi s-au înregistrat pentru a participa la demonstraţia organizată de mişcarea germană Querdenken.

Poliţia a atenţionat că în timpul demonstraţiilor trebuie respectată distanţarea socială, iar participaţii trebuie să poarte măşti de protecţie. Cu toate acestea, unii dintre participanţii la manifestaţia împotriva restricţiilor dictate de pandemie stăteau aproape unii de alţii şi nu purtau măşti.