„Cazurile confirmate de coronavirus în Capitală m-au determinat să iau măsuri speciale în ceea ce priveşte activitatea primăriei şi să propun de asemenea un set de măsuri care ar trebui să fie luate cât mai rapid, la nivel naţional, pentru prevenirea răspândirii acestui virus de tip nou. Dat fiind faptul bolnavii de coronavirus au intrat în contact cu zeci de persoane care, la rândul lor, au avut interacţiune cu alte zeci de persoane trebuie să acţionăm împreună acum, până nu este prea târziu. (…) De mâine, activitatea direcţiei de Relaţii cu Publicul a Primăriei Capitalei, audienţele, activitatea comisiilor tehnice se suspendă timp de o săptămână”, a precizat edilul general.

Firea a menţionat că acest lucru nu înseamnă că Primăria Capitalei se închide pentru cetăţeni, deoarece aceştia se pot adresa instituţiei în scris sau prin e-mail la adresa relatiipublice@pmb.ro, iar pentru orice informaţie sau sesizare au la dispoziţie Tel verde 0800.800.868.

Accesul este permis doar în caz de urgență

În ceea ce privește accesul vizitatorilor, acesta va fi permis doar în caz de urgenţă.

De asemenea, activitatea direcţiilor din Primărie se va desfăşura cu jumătate din personal, începând de miercuri, prin alternare, o săptămână cu o săptămână, în funcţie de necesităţi şi de specificul activităţii.

Potrivit comunicatului, o angajată a Primăriei a fost depistată miercuri cu COVID-19. În acest moment, ea este internată împreună cu soţul său şi fiul său la Spitalul „Victor Babeş”.

„Toţi colegii de birou ai acestei doamne vor fi de urgenţă testaţi de DSP, iar zona unde se află respectiva direcţie a fost dezinfectată cu un aparat cu nebulizare, cu un dezinfectant de nivel foarte înalt”, a precizat PMB.

Ședință urgentă a consiliului

De asemenea, Gabriela Firea a anunțat că miercuri va fi convocată o şedinţă de consiliu de îndată, pentru alocarea a aproximativ 1 milion de euro, bani necesari achiziţionării de aparatură medicală, costume de protecţie şi alte materiale sanitare destinate spitalelor, serviciului de Ambulanţă, DSP şi IGSU.

„Mâine vom organiza o şedinţă de CGMB de îndată pentru că avem nevoie de bani pentru solicitările spitalelor din subordine, dar şi din partea IGSU, Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, DSP Bucureşti atât aparate, kituri, combinezoane de protecţie, măşti, mănuşi, tratamente. (…) Aproximativ 5 milioane lei din fondul Primăriei Capitalei vor fi aprobate mâine, sper, în CGMB, la rectificare, pentru a putea achiziţiona tot ce este necesar în această perioadă, atât pentru instituţiile din subordinea PMB, cât şi pentru cele din subordinea Ministerului Sănătăţii care ne-au solicitat ajutorul”, a anunţat Gabriela Firea.