Sorina Pintea, la un pas de infectare cu coronavirus! Instituția, izolată de autorități

Sorina Pintea, la un pas de infectare cu coronavirus! Instituția, izolată de autorități
Ultima modificare în 10 martie 2020, 18:18
Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost la doua zile distanţă de o posibilă contractare a temutului Coronavirus. Policlinica MAI, la care a fost consultată cea reţinută în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, este izolată în prezent din cauza unui caz de coronavirus.
Marţi, un bărbat de 60 de ani, deja internat în spitalul MAI (Spitalul de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota), a fost testat pozitiv pentru Coronavirusul Covid-19. După aflarea rezultatului s-a trecut la luarea unor măsuri de restricționare a accesului în unitatea sanitară.

Sorina Pintea, aproape de infectare cu coronavirus

Bărbatul a fost internat în spital în 5 martie, cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, iar Sorina Pintea a fost transportată în această policlinică în seara zilei de 3 martie. La numai câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, iar medicii au solicitat marţi efectuarea testului pentru COVID-19, conform unei comunicări a Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, prezintă o stare generală stabilă şi spune că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim. Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu.
Pacientul a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Sorina Pintea a fost dusă marți seara (3 martie) la spital pentru un consult medical de specialitate, având cătușe la mâini. Pintea mai fusese la un spital și luni, însă medicii au decis că nu este nevoie de internare, decizie care a fost luată ulterior şi marţi. Potrivit evz.ro, fostul ministru a stat în cabinet în jur de o oră și jumătate, iar la ieșirea din sediul policlinicii a refuzat să se adreseze presei.

La 29 februarie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, dar decizia nu este definitivă. Social-democrata este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce ar reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract.

Etichete: , ,
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook