Nunţi și botezuri 2022. CNSU a stabilit noi restricții pentru evenimente! Vom fi obligați

Așadar, o serie de activităţi, precum competiţiile sportive sau cele culturale, ar putea fi permise la o capacitate de 50%, în cazul în care rata de incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, potrivit propunerii făcute de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Trebuie menționat că, în cazul în care rata de incidență va crește, participarea va fi permisă doar până la 30% din capacitatea maximă a spaţiilor.

Nunţi și botezuri 2022. CNSU a stabilit noi restricții pentru evenimente! Vom fi obligați

De asemenea, CNSU propune ca participarea să fie permisă doar persoanelor vaccinate anti-COVID, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid, dar și persoanelor trecute prin boală. Amintim că rezultatul unui test RT-PCR nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore iar rezultatul unui test antigen rapid nu treubie să fie mai vechi de 48 de ore.

Totuși, există o excepție. Operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor nu sunt vizați de regula ce ține de rata de incidenţă de 1/1000.

În cazul acestora activitatea va fi permisă până la 50% capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00-22.00 în judeţele/localităţile în care rata de incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Nunţi și botezuri 2022. CNSU a stabilit noi restricții pentru evenimente! Vom fi obligați

În cazul în care rata de incidenţă va fi mai mare de 3/1.000 de locuitori, activitatea restaurantelor şi teraselor va fi permisă până la 30% din capacitatea maximă, astfel că multe nunţi şi botezuri vor fi afectate.

Mai mult, ompetiţiile sportive, în spaţii închise sau deschise, se vor putea organiza doar în intervalul orar 5.00-22.00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între persoane şi purtarea măştii de protecţie, în judeţele/localităţile în care rata de incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, arată propunerea CNSU.

Participarea spectatorilor va fi permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în cazul în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori.

Totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în spaţii închise sau deschise va fi permisă în intervalul orar 5.00-22.00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, în judeţele/localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.